tiistai 27. lokakuuta 2015

Kelttiketjuja jämälangoista

Kahdesta edellisestä huivista (Oszilla ja Leftie) jäi vielä reilusti toisiinsa sointuvia jämiä, petroolia Heritagea ja turkoosia Kraftin MerinoSilk Sockia. Päätin sovitella ne yhdessä jämälankapussista löytyneen turkoosin Hot Socksin kanssa jonkinlaisiksi kirjoneulesukiksi. Ravelryn ohjejononi ratkaisi lopulta helposti myös mallin: Moorit Celtic "chain link" Socks tarjosi 14 silmukalla jaollisen mallineuleen, jonka korkeutta oli helppo säädellä käytettävissä olevien lankojen mukaan.


Minä neuloin kelttikettinkisukat 70 silmukalla varresta varpaisiin. Homma eteni juuri niin kuin aina ennenkin: yksiväriset osuudet 1,75 mm puikoilla, kirjoneule 2,25-millisillä, kantapää vahvistettu ranskalainen ja kärjessä pyöreähkö nauhakavennus. MerinoSilk Sockin jämän käytin varren kapeampaan raitaan, Hot Socksin leveämpään terän raitaan. Luonnollisesti käänsin kirjoneulekuvion peilikuvaksi toiseen sukkaan.


Tavoitteena oli kuluttaa langat mahdollisimman tehokkaasti, ja kohtuullisen hyvin se onnistuikin. Mikä parasta, onnistuin yllättämään liettualaisen työkaverini täydellisesti antaessani sukat hänelle aivan tavallisena tiistaiaamuna, ilman mitään erityistä syytä. Yllätyslahjat ovat kerrassaan parhautta!

6 kommenttia: