lauantai 27. kesäkuuta 2015

Tour kuplii

Tour-de-Sockin kolmosetappi starttasi juhannussunnuntain aamuna, mutta minä aloittelin omiani vasta illansuussa tultuani takaisin kotiin mökkeilemästä. Touring Bubbles -mallin olin toki jo kurkannut puhelimesta heti tuoreeltaan ja todennut sen nopeaksi ja helpoksi neulottavaksi. Malli ei kuitenkaan herättänyt suuria intohimoja, joten siihen olisi kelvannut ihan perussukkalankakin - mutta minulla oli jäljellä paria kirjoneulesukkiin korvamerkittyä Novita Pikkusisko -kerää lukuunottamatta käsinvärjättyjä ihanuuksia. Niistä valitsin lopulta Kraft Hand-Dyedin BFL Sockin rusehtavan punaoranssissa uniikkivärissä, ja sille kaveriksi luottopuikkoni eli 1,75-millisen Hiya Hiyan teräspyörön.


Koska en tänä vuonna kisaa missään joukkueessa, päätin tehdä malliin tarpeellisiksi katsomiani muokkauksia. Näkyvin niistä on kantalapuissa, jotka neuloin sukansuun joustinta vastaavasti alkuperäisen mallin perinteisen vahvistetun kantalapun sijaan. Näin yleisilmeestä tuli kevyempi ja yhtenäisempi.


Kisan minimivaatimusten mukaisten sukkien varsi olisi ollut vähän lyhyenläntä omaan makuuni, joten neuloin varsiin lisää pituutta. Samoin terää tein niin pitkään, että sain viimeiseksi kuplarivin ennen sileää kärkeä. Kärkikavennuksetkin tein pyöreämmin kuin ohjeessa. Mallineule oli todella helppoa, mutta jostain syystä koko neuleprosessi oli aika nihkeä, ja vain luksuslanka pelasti sen selvästi plussan puolelle: laatulankaa on aina ilo neuloa.

Sukista tuli lopulta itselleni reilusti isot, joten ne siirtyvät lahjalaatikkoon odottamaan saajaa, joka osaa arvostaa riittävästi käytettyä lankaa ja sen herkullista, vain aavistuksenomaisesti semisolidia värjäystä.

P.S. Nyt on näköjään viimeinkin tultu tilanteeseen, että blogipäivitysten väli venyy, eikä jonossa ole yhtään tulevia päivityksiä. Joskus muinoinhan minulla saattoi olla useamman viikon päivitykset ajastettuna muutaman päivän välein. Neuletahti siis hiipuu luonnostaan, osittain jonkinlaisen kiinnostuksen laantumisen vuoksi, osittain siksi, että olen vaihteeksi käynyt harrastamassa enemmänkin työntekoa, mikä verottaa merkittävästi harrastuksiin käytettävissä olevaa aikaa. Vaan enköhän minä vielä tämän vuoden aikana neuloskele suurimman osan varastolangoistani pois, enää niitä on noin 5,5 kg jäljellä.

3 kommenttia:

 1. En oo ihan varma, onko mulla tarpeeksi kaventuneet pohkeet muuten ilmottautuisin heti sukkien haluajaksi ;) Kiva tuo sinun kantapäämuokkaus!

  VastaaPoista
 2. Hah, olipa huippu juttu - arvasin nimittäin suoraan kuvaa katsomalla, että kyseessä on Kraftin lanka! :D Kauniit sukat!
  Ja suuri kunnianosoitus tuolle lankavaraston suuruudelle - vau!

  VastaaPoista
 3. Puolessa välissä mennään, laitatko huomenna kellon soimaan?
  Ootko jo suunnitellut Järvenpäässä käyntiä? Ehdottelisin elokuun puoltaväliä?

  VastaaPoista