lauantai 13. kesäkuuta 2015

Handu-Virrat

Minulla ei ollut tarkoituksena neuloa omaa sukkamalliani Tour-de-Sockissa, mutta kun ensimmäinen etappi oli päässyt hyvään vauhtiin, alkoi lankavarastoni ainokainen Handun paksu perussukkalanka huudella Virtain perään. Eihän se auttanut kuin vastata huutoon. Jotta elämä ei olisi pelkkää vanhan toistamista, kokeilin tällä kertaa luoda silmukat Judy's Magic Cast On -tekniikalla ja tein kaikki kärki- ja kiilalisäykset alemman kerroksen silmukoihin neulomalla. Puikkokooksi valitsin 2,25 mm ja kooksi S:n.


En oikein innostunut JMCO:sta tässä mallissa, se kun sopii paremmin kärkeen, jossa levennykset tehdään luontisilmukoiden reunassa ja tässä Virrat-mallissa lisäykset tehdään symmetrisesti säteittäin. Asettuu tuo kärki ihan siedettävästi jalkaan laitettuna, mutta omaan makuuni alkuperäinen, sädekavennuskärjen lopetusta matkiva aloitus on parempi. Lifted increase -lisäykset ovat kyllä ehdottomasti kauniimmat kuin ohjeen mukaiset lisäykset silmukoiden välisestä langasta kiertäen neulotut. Taisin olla ohjetta kirjoittaessani vähän laiska, kun en jaksanut selittää alempaan silmukkaan neulottavia lisäyksiä...


Langan riittävyttä uhmaten tein varteen yhden palmikkotoiston ylimääräistä ja niinhän siinä kävi, että loppujoustin jäi ohjeen mukaista muutaman kerroksen lyhyemmäksi. Eipä sitä muuten huomaa kuin takaa, ja silloinkin vain, jos tietää, että joustimen pitäisi olla oikeastaan neljänneksen pidempi. Maksimaalisen langankulutuksen optimoin neulomalla loppujoustimet yhtä aikaa samalla pyöröllä, olinhan kaukaa viisaasti neulonut ensimmäisen sukan kerän päältä ja toisen sukan kerän sisältä juoksevasta langasta.

Kädet eivät tahtoneet kestää näin "paksun" langan neulomista, joten jouduin neulomaan tavallistakin löysemmin, ja sukista tuli omaan makuuni sittenkin vähän liian löysät. Olen ilmeisesti tuomittu neulomaan pelkkiä fingering-paksuisia lankoja, vaan sehän passaa minulle vallan mainiosti.


En taaskaan saanut vangittua langan oikeaa sävyä mihinkään kuvaan. Yllä olevassa liukumäkikuvassa tummuusaste on suunnilleen kohdillaan, mutta todellisuudessa väri taittaa selvästi vihreämpään suuntaan, se on sellainen tummahko vihreään taittava tammen sävy. Olipa väri mikä hyvänsä, sukat taitavat saada saman tuomion kuin niin monet muutkin edeltäjänsä: lahjalaatikkoon odottamaan, josko sukille löytyisi sopivammat jalat.

1 kommentti:

  1. Nää on i-h-a-n-a-t. Tosi kivoja sukkakuvia, toi liukumäkikuva on veikeä.
    Omat Virtani eivät vielä(kään) ole valmiina, ja rakastan niitä jo nyt. Ehdottomasti kauneimmat sukkani. Kiitos vielä kerran ihan huippuihanasta ohjeesta!

    VastaaPoista