maanantai 21. huhtikuuta 2014

Ompelee se

On sitä tullut ommeltuakin kevään aikana, mitäpä muuta kuin kauppakasseja ja projektipussukoita. Ja vieläpä sen verran monta, etten ole lainkaan varma, onko kaikkia tullut kuvattua ennen kuin ne ovat karanneet käsistäni maailmalle.


Yhden punavuorisen kukkakassin ompelin jo aikanaan Iikun pyynnöstä, tämä toinen samanlainen, mutta hieman pienempi valmistui mallikappaleeksi taannoisen savolaisen neuleretriitin ompelupajaan. Pajan jälkeen kassi taisi mennä arvontapalkinnoksi lankalottoon.


Kirpputoreilla on vaikea vastustaa napakoita puuvillakankaita (useimmiten alunperin verhoja) silloin, kun hinta on kohdallaan. Niin kävi kuvan ruskeakuvioisten verhojen kanssa: kaksi isoa verhoa maksoi yhteensä 2 €. Toistaiseksi olen ommellut kaksi samanlaista kassia, joissa toisena puolena on Ikean valkopohjaista lintukangasta, kirpputorilta aikanaan sekin hankittu. Toisen kasseista laitoin tarjolle paikallisten neulojien käsityövaihtolaatikkoon, toinen odottaa vielä sopivaa kohdetta.


Tuunasin taannoin kahdesta eri knot bag -pussukkakaavasta oman hybridin, johon lisäsin kauppakassin tyyliset muotolaskokset pohjaan. Sillä kaavalla ompelin kuvan pussukan, jonka upea kukkakangaspala on peräisin Tiinalta. Toiseksi puoleksi tälläsin kukkakankaan kanssa hieman väärän sävyisen vihreän kiekurakankaan, joka on oma kirpparilöytöni. Tämäkin pussukka löysi uuden omistajan retriitin lankaloton kautta.


Vihreä peikonlehtikangas oli sekin huippulöytö kirpparilta, sen kaveriksi vaaleanvihreä kiekurakangas sopi enemmän kuin hyvin. Toisen peikonlehtikuvioisen pussukan ompelin yksivärisellä vaaleanvihreällä puuvillalla vuoritettuna. Kiekuravuorinen meni lankalottoon, toinen Kraft Hand-dyedin Mikolle, joka lupasi vaihtokauppana päällevärjätä (muistaakseni) Regian farkunsinisen pätkärääkkisukkalangan.


Ikean lintukankaasta ja Kontista rohmuamastani tummanruskeasta puuvillasta syntyi puolestaan palkinto tammi-helmikuussa pidettyyn kahelineulojien omaan nopeusneulontakisaan.


Nyöripussukoiden ompelu on jäänyt melkein kokonaan kauppakassien ja knotbagien jalkoihin. Sellainen piti kuitenkin väsätä mallikappaleeksi retriitin toiseen ompelupajaan. Toisen puolen isokuvioinen kukkakangas löytyi Kontin kilohinnalla myytävistä tilkuista.


Saman pussukan toinen puoli on tehty Tiinalta saadusta verhokapasta. Pussukan malli on aidosti kaksipuoleinen, sillä missään ei ole näkyvillä kiinni ommeltua kääntöaukkoa ja nyörikuja on yläreunassa siten, että se toimii moitteetta, olipa kumpi tahansa kuosi päällisenä ja toinen vuorina. Näitä sinisävyisiä nyöripussukoita tuli ommeltua kaksi melkein samanlaista: kuvan valkonyörisen arvoin käsityöfoorumilla ja toinen sininyörinen on tarkoitus antaa neulojatoverille ihan muuten vaan yllätyksenä.


5 kommenttia:

 1. Ehdottoman asiallinen kuosi tuossa ruskeassa kauppakassissa ;D
  Ihania, kaikki, paitsi vihreä on suosikkini.

  VastaaPoista
 2. millanen kaava sinulla on kauppakassiin ,ovat hyvän näköset

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on nyttemmin netistä poistetun Finlaysonin kesäkassin kaavat. Vastaavat saa itse printattua täältä: http://verypurpleperson.com/wp-content/uploads/downloads/2010/04/vpp_reversiblebagpattern3.pdf .

   Poista
 3. Aivan ihania kasseja! Minä innostuin sijaintiaan muuttavan päiväkodin poistokangaskasaa penkoessani, löysin monta ihanaa retrokangasta. Hups! Mutta koetanpa myös laulattaa koneitakin sitten piakkoin.

  VastaaPoista