keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Ettei totuus unohtuisi

Voisi melkein luulla, että olen unohtanut sytomyssyilyn. Ei sentään, sopivat langat vain loppuivat hetkeksi, kunnes neulojatoveri lahjoitti itselleen tarpeettomia puuvillalankoja sytomyssy- ja vauvapipotarkoituksiin. Minä innostuin neulomaan langat lähet välittömästi, mutta bloggaaminen on jäänyt mielenkiintoisempien käsitöiden esittelyn jalkoihin. Koska blogini alkuperäinen tarkoitus on toimia omana arkistonani (lähes) kaikista tekemistäni käsitöistä, tulkoon nämäkin varsin perusmalliset päähineet esiteltyä.


Sytomyssyjä lahjoitetuista Schachenmayr Cotton Time- ja Tennessee-langoista syntyi neljä. Kaikki ovat varsin perusmallisia, yksivärisessä lilassa jujuna on nostettujen silmukoiden jonot. Musta Tennessee on omista varastoistani, ja hattu, johon sitä käytin, on neulottu sillä periaatteella, että kaikki langat neulotaan loppuun saakka ennen värinvaihtoa, toki viimeistä valkoista lukuun ottamatta.


Lopuista jämistä syntyi muutaman oman jämänöttösen kera kuvan viisi vauvapipoa, perusmallisia nekin. Varsin pienillä nöttösillä saa jo aikaan raidallisen, ympärysmitaltaan reilusti alle 40-senttisen pikkupiposen.

Innostuin myssyilystä siihen malliin, että tulin poikkeuksellisesti ostaneeksi lankaa aivan tätä tarkoitusta varten. Tiesin kyllä tarvittaessa saavani lisää lahjoituksiakin, mutten voinut vastustaa Lidlin tarjouskoria, jossa 200 gramman erä merseroimattomia puuvilloja maksoi vain 3,50 € / paketti. Joitakin ajatuksia mallineulekokeiluistakin jo on, joten nähtäväksi jää, syntyykö kevään ja kesän mittaan uuden myssyohjeen ansaitsevaa mallia.

6 kommenttia:

  1. Tosi upeita pipoja. Mukavaa päivää.

    VastaaPoista
  2. Kivoja perusmyssyjä! :) Pitää sitä välillä voida tehdä muutakin kuin syto- ja vauvamyssyjä, kunhan aina väliin palaa näidenkin pariin. ;) Minäkin olen ahkeroinut sytomyssyjä jämälangoista ja taidanpa ottaa sinusta mallia ja tehdä jämäkerien jämistä vauvamyssyjä. Lidlin lankaa löytyy muuten minultakin, ilmeisesti sitä samaa kuin sinullakin, joten ohje tulisi sopivasti.

    VastaaPoista
  3. Suloisia myssyjä =) Pitäisi itsekin aktivoitua ja neuloa lahjoitusjuttujakin taas tauon jälkeen.

    VastaaPoista