sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Joulupuu on rakennettu

Tänäkin vuonna mietin tovin, etten lähettäisi yhtäkään joulukorttia. Vaan sitten silmäni osuivat lankalaatikossa olleeseen, kirpputorilta ostamani puuvillalankapussin mukana tulleeseen sähäkän vihreään palleroon, joka inspiroi kokeilemaan kuusen virkkaamista. Ensin katselin valmiita malleja, mutta lopulta päädyin modaamaan jostakin "isoäidinkolmiosta" oman versioni.


Kortin layout on minulle tyypilliseen tapaan niukka. Virkatussa kuusessa on siimaripustuslenkki siltä varalta, että kortin saaja haluaa ripustaa koristeen jonnekin. Korttiin on tulostettu ensimmäinen säkeistö tutusta "Joulupuu on rakennettu" -joululaulusta. Osassa korteista pahvi on kuvan mukaisesti ruskea, mutta osa on perusvihreitä.

Piirsin käsin omasta kuusestani suuntaa-antavan virkkausohjeenkin:


Kuusi aloitetaan kiristettävästä lenkistä keskeltä. Uloimman (sinisen) kerroksen 4 kjs + ps edustavat nirkkoa. Koska kolmio on tasasivuinen, kuusen jalan voi virkata ohjeesta poiketen myös jomman kumman muun sivun keskelle. Itse taisin lopulta virkata jalan aina kerroksen viimeiselle sivulle, vaikka ohjeessa se on sitä edellisellä sivulla.

Olen viime vuosina virkannut kortteihin lumihiutaleita, pipareita, joulukukkia ja jopa tonttulakkeja. Jokohan ensi vuonna olisi ideapankki tyhjä ja kortit voisi jättää askartelematta ja lähettämättä...

7 kommenttia:

 1. Kiva kuusimalli.
  Arkadian Ullat ovat koukutelleet. Nyt puikoilla merenkulkijat.

  VastaaPoista
 2. Kiva kortti! Minä olen jo monta vuotta jättänyt kortit lähettämättä, minusta se on vähän turhaa puuhaa. Varsinkin, kun suurin osa ihmisistä, joille ennen lähetti kortteja, on niitä, joiden kanssa ei ole muuten yhteydessä, ainoastaan kerran vuodessa kortin lähettää... Ja ne joiden kanssa on tekemisissä - no, heidän kanssaan on yhteyksissä muutenkin, eivät he korttia tarvitse. :)

  VastaaPoista
 3. Hieno kortti. Ja kuusen malli on mainio ja yksinkertainen on kaunista! Mä tein joskun virkattuja lumihiutaleita kanssa kortteihin.

  VastaaPoista
 4. Ihana kortti ja virkkaus!
  Olen jotenkin surullinen tästä trendistä, siis jota itse pohdit ja moni jo noudattaa eli ei lähetetä kortteja. Miksi ei hyvää ystävää, jota näkee ja jonka kuulumisia kuulee useinkin, muistaisi kauniilla kortilla? Itse ilahdun vilpittömästi jokaisesta kortista, oli se itse tehty tai ostettu. Jokaiseen on lähettäjä joutunut kuitenkin vähintään nimemme ja osoitteemme raapustamaan, muutamissa mukavasti enempikin kuulumisia. Koetan tietenkin itse lähettää kortteja muulloinkin, sillä niitä on kyllä riemastuttavaa saada (sekä valita & lähettää).
  Toivottavasti postittelet joulukortteja ensi vuonnakin!

  VastaaPoista
 5. Kiitos ohjeesta ja mahtavasta ideasta, tuollainen joulukortti on ihana! Olen täysi aloittelija ja hidas kuin mikäkin, joten olisi varmaan viisainta aloitella näiden tekeminen ensi joulua silmällä pitäen.

  VastaaPoista