maanantai 21. lokakuuta 2013

Terhen

Suuren sukkahaasteen lokakuun haasteena oli joko tehdä sukat kanssakahelin sukkaohjeesta tai itselle haastavalla tekniikalla. Minä yhdistin haasteet ja neuloin Terhen-sukat kaksi sukkaa samalla pyöröllä, enhän ole koskaan neulonut sillä tekniikalla kokonaista sukkaparia. Kun neuloin näitä kärjestä aloitettavia sukkia Roosa Nauha -tapahtuman neulekahvilassa, se herätti monissa ihailua ja ihmetystä, mutta myös aitoa kiinnostusta.


Sukat on neulottu Louhittaren Luolan Väinämöisestä 2 mm puikolla ja pienemmän koon mukaan eli 60 silmukalla. Langan värinimi on Vilja, joka on todellisuudessa jonkin verran vähemmän oranssi ja enemmän okra kuin kuvissa. Malli on kaunis, ja minua viehättää se, että sukat ovat peilikuvat keskenään.


Näistäkin sukista tein tietoisesti itselleni vähän isot, sillä vaikka pidän langasta, väristä ja mallista todella paljon, minä en kertakaikkiaan tarvitse lisää sukkia. Jo nyt liian moni kaunis sukkapari viettää suurimman osan ajasta sukkakorissa sen sijaan, että ne olisivat kaiken kansan (tai edes minun itseni) ihailtavana ja käytössä.

Entäs se tekniikka? Eipä se sen kummempi ole kuin yhdenkään sukan neulominen, mutta jos huomio herpaantuu, saattaa kerralla tulla kahden sukan purkuhommia. Taidan jatkossa pitäytyä pääasiassa yhden sukan neulomisessa kerrallaan, sillä toistaiseksi minulla ei ole ollut ns. toisen sukan syndroomaa.

14 kommenttia:

 1. Onpa ihana malli sekä lanka. Upea väri!

  VastaaPoista
 2. Pidän tosi paljon sukan väristä. Jostain syystä sitä vain pitäytyy aina tummissa väreissä.

  Itselleni oli pelastus oppia neulomaan kahdet sukat samanaikaisesti. Itsellä kun on paha toisen sukan syndrooma ja kun saan pakotettua itseni tekemään sen parin, niin ovat yleensä erikokoisiakin syystä ja toisesta :)

  VastaaPoista
 3. Kauniit sukat! :) Minä kyllä kudon sukkia aina vaan itselleni, vaikka taitaa villasukkaparieni määrä hipoa jo lähempänä sataa... ;)

  VastaaPoista
 4. Kauniita sukkia ja huivia sun muuta löyty täältä sun blogista. Pitkä blogitauko takana ja aloin käyä profiilini takana olevaa listaa läpi... mulla oli sulle vielä vanhan blogin osote, ei oo kumma jos ei oo päivityksiä näkyny. Nyt asia pittää korjata samantien.

  VastaaPoista
 5. On kyllä kauniit.
  Ja "toisen sukan syndrooma" :D Hauska ja osuva nimitys.

  VastaaPoista
 6. Kauniit ovat! Minullakaan ei ole sitä syndroomaa, päin vastoin. Toista sukkaa on mukava neuloa, kun ekalla on jo "harjoitellut". Ja jotenkin toi kahden sukan neulominen samalla pyöröllä tuntuu miusta jotenkin jo liian ammattimaiselta, ei kivaa. =)

  VastaaPoista