perjantai 30. elokuuta 2013

Tiikeri vaanii suolla

Toiset Kotitiikeri-sukat olivat melkein unohtua esittelemättä. Se olisi ollut vahinko, sillä toisella yrittämällä onnistuin sekä lankavalinnan että koon suhteen lähes täydellisesti. Lankana käytin viime vuoden kalakukkopikkujouluissa saamaani mysteerisukkalankaa.


Tällä kertaa neuloin käänteen 2 mm puikoilla eikä siitä löysän neulekäsialani huomioiden tullut lainkaan liian tiukka. Jo käännettä neuloessani huokasin ihastuksesta: voi mitkä värit!


Varsinaisen sukkaosan neuloin 1,5 mm puikolla ja 64 silmukalla, eikä koko olisi voinut osua oikeampaan. Ensimmäisessä sukassa värit läikittyivät kauniisti, toisessa sukassa ne sekoittuivat ihan yhtä kauniisti. En oikein osaa päättää, kummasta sukasta pidän enemmän, niin paljon molemmat viehättävät. Vyyhdissä oli puolivälissä solmu, joten ilmeisesti kyseessä olikin kaksi erillistä 50 gramman värjäystä, jotka oli yhdistetty samalle vyyhdille.


Nappivarastoistani kaivelin ruskeankirjavat napit, joita oli kahdeksan pienempää ja kaksi vähän isompaa. Isoimmat laitoin molempien sukkien ylimmäisiksi, mikä ehkä on pieni kauneusvirhe, onhan ylin nappi kovin lähellä käännettä. Ehkäpä se isoin nappi olisi ollut parhaimmillaan alimpana? Asia ei ole häirinnyt sitä vähää, että olisin viitsinyt siirtää nappien paikkoja.


Sukista tuli ihanat, ihanat, ihanat! Värit tuovat mieleen suon, onpa tuossa vasemman jalan sukassa muutama kirkkaampi oranssi pilkkukin, aivan kuin lakkoja konsanaan. Nämä tiikerit ovat minun!

13 kommenttia:

 1. Hohhoijaa, ei ollu laseja päässä kun luin otsikon ja ajattelin, että nyt taitaa tulla aika hurjaa tekstiä: "Tiikeri vaatii suolia" :D

  Mutta on nuo kyllä tosi mukavan näköiset sukat, justiinsa kotimöllöttelytarkoituksiin. Harmi kun ite en osaa käyttää villasukkia kuin saappaissa ja turvakengissä, täytyy alkaa tosissaan pohtia kelle tuollaiset vois neuloa...

  VastaaPoista
 2. Pakko kyllä kohta jo saada aikaiseksi omat tikrut. Niin on nättiä ja ja ja...

  VastaaPoista
 3. On kyllä tosiaan kauniit sukat! Hurjan ohuilla puikoilla ne tikuttelit! =)

  VastaaPoista
 4. On kyllä upeat sävyt! Syystiikerit :)

  VastaaPoista
 5. Todella upeat tikrut! Ihanat napit valkkasit tohon lankaan!

  VastaaPoista
 6. Mahtavan väriset tiikerit :)

  VastaaPoista
 7. Uuh miten upeat tiikerit!

  Ja miten ihmeessä sie oot niin nopea neulomaan, jos käytät noin pieniä puikkoja? :D

  VastaaPoista
 8. Herkullinen lanka ja upea sukkamalli! Kotitiikerit ovat ehdottomasti nimensä veroiset. Omani rakastin puhki, mutta useamman kerran tällä mallilla on tullut muitakin ilahdutettua. 1,5 mm puikot tosin kuulostavat tosi hurjalta! Luulin, että minulla on löysä käsiala ja neulon kuitenkin 2,5 mm puikoilla minimissään. Mutta noilla tiikereillä piristyy varmasti useampikin sateinen syysilta :)

  VastaaPoista
 9. Slurps, mitkä tiikerit! Upeat kertakaikkiaan.

  VastaaPoista