keskiviikko 14. elokuuta 2013

Teemaväri: oranssi

Kesä on kulunut aika tarkasti vuorotellen sukkia ja hyväntekeväisyyspäähineitä neuloen. Aina kun olen epäillyt, että sopivat sytomyssylangat loppuvat pian varastoistani, niitä on päätynyt minulle lisää tavalla tai toisella. Ei voi valittaa, näin on juuri hyvä.

Eräänä heinäkuun alun päivänä kuopus kantoi sisälle postilaatikosta löytämänsä paketin. Se oli minulle, enkä tunnistanut lähettäjän nimeä. Aavistelin saaneeni SYT-postia, ja asia varmistui, kun avasin paketin: sisältä löytyi kolme kokonaista ja yksi vajaa kerä puuvilla-bambusekoitelankaa, tummaa suklaata, vetoketjuja, käsintehtyjä lasihelmiä, nappeja, yrttijuomapusseja ja kortti, jossa kiitettiin maksutta tarjoamistani neuleohjeista ja ilmaistiin ihailu ahkeraa hyväntekeväisyyneulontaani kohtaan. Ravelrykaheliksi paljastuneen lähettäjän kokoama paketti ilahdutti kovasti ja langat tulivat juuri sopivasti tarpeeseen, jälleen kerran, olivathan sytomyssylankani käymässä vähiin.

Oransseista Rellana Bambus Plus -langoista syntyi kaksi sytomyssyä itse kehitellyillä malleilla.


Ensimmäiseen pipoviritelmään nappasin pitsimallikuvion jostain vanhasta Novitan lehdestä, jossa kyseinen mallineule oli sijoitettu paidan helmaosaan. Olen viime aikoina neulonut enimmäkseen löysiä myssyjä, mutta myös päänmyötäisemmille pipoille on suosijansa, joten päätin välillä tehdä vähän pienemmän pipon. Löysän neulekäsialani huomioiden neuloin pipon 2,25- ja 2,75-millisillä hiilikuitupyöröpuikoillani, joista on tullut suosikkipuikkoni. Aika reikäinenhän tämä pipo on, mutta ehkäpä sillekin löytyy ottajansa, ainakin väri on pirteä ja langan tuntuma herkullisen pehmeä.


Toisesta piposta halusin syvemmän ja isomman, mutta edelleen enemmän pipo- kuin myssymallisen. Kaivelin taas vanhoja Novita-lehtiä ja nappasin sieltä pitsimallikuvion, jonka istutin päälaelta aloitetun pipon alaosaan juuri ennen reunajoustinta. Lopputulos oikeastaan aika onnistunut. Puikot olivat samat kuin edellisessä pipossa.

Loppujämä oranssia Bambus Plus -lankaa riitti vielä yhteen vauvapipoon, joka jäi kuvaamatta ennen kuin laitoin sen eteenpäin sairaalalle toimitettavaksi.

6 kommenttia:

 1. Voi miten ihania pipoja, ja niin ihanan värisiä! :) Olen tällä hetkellä virittynyt näkemään oranssia kaikkialla, kai se on syksyn merkkejä... ;)

  VastaaPoista
 2. Yllätyspaketteja on kiva saada, varsinkin lankaa sisältäviä. :) Ja kauniiksi sytomyssyiksi se lanka muuttuikin.

  VastaaPoista
 3. Ihanan paketin olet saanut! Kauniita myssyjä, varsinkin ylempi:)

  VastaaPoista
 4. Nättejä ja energisen värisiä pipoja!

  VastaaPoista
 5. Pirtsakan oranssit pipot! Kertakaikkiaan ihanat siis!

  VastaaPoista