keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Välipalamyssyjä

Olen jatkanut sytomyssyjen ja vauvapipojen neulomista välipalatöinä eli silloin kun käsillä ei ole mitään erityisen houkuttavaa ja koukuttavaa muuta neuletta. Näkyy päähineitä valmistuvan tälläkin systeemillä.


Tummanpunaisesta Novitan Tennesseestä syntyi Ode to Spring -myssy, johon tosin tein tavoilleni uskollisesti muutamia muutoksia, esimerkiksi reunajoustimen muutin niin, että mallineule jatkuu loogisesti suoraan joustimesta. Myssystä uhkasi tulla kovin pitkä, joten sovelsin myös päälakikavennuksia. Taisinpa tehdä lehdyköiden vaatimat silmukanlisäyksetkin oman mieleni mukaan. Tämä on kyllä kaunis malli, voisin kuvitella tekeväni itselleni samanlaisen villaisena versiona.


Tummansinisestä Tennesseestä veivasin ihan urakalla palmikoita Italian Wheat Hat -mallilla, tällä kertaa lähes täysin ohjeen mukaan; vain reunajoustimen oikeat silmukat vaihdoin kierrettyihin oikeisiin. Tulipahan napakka pipo, mutta kyllä se pienempään päähän menee ongelmitta.


Kirpputorilla tuli vastaan isohko pussukka puuvillalankoja eurolla, joten mukaanhan ne oli otettava. Persikkaiset (tai paremminkin kypsän lohen väriset) langat oli neulottava vauvapipoiksi melkein tuoreeltaan, kyseinen väri kun kuuluu inhokkilistani kärkikaartiin yhdessä vaaleanlilan ja mintunvihreän kanssa. Alarivistä voi tunnistaa Will I Be Prettyn sekä Tähdellisen variaation.

Hyväntekeväisyyspäähineisiin korvamerkittyjä lankoja riittää edelleen, joten eiköhän tässä kesän mittaan synny vielä lisääkin sairaalalle meneviä myssyjä ja pipoja.

5 kommenttia: