maanantai 15. heinäkuuta 2013

Tour-de-Sock: viides etappi

Sukkatourin viidennen etapin alku osui haasteelliseen ajankohtaan, sillä meille oli tulossa mökkivieraita eikä mökillä tavallisesti ole miehen kännykän lisäksi nettiä käytössä. Vaikka miehellä on joskus vaikeuksia ymmärtää ja jaksaa maaniseksikin yltyvää neuleharrastustani, hän ehdotti, että voisimme viedä mökille vanhan tulostimemme ja läppärin, jonka voisi yhdistää kännykkään ohjeen tulostamisen ajaksi. Niinpä pääsin neulomaan Little Deschutes -palmikkosukkia muutama tunti ohjeen julkaisuajankohdan jälkeen. Langaksi valikoitui Puffalan Puodin Sukka-Puffa värissä Pikkarainen.

Olin toivonut runsaasti palmikoita ja tällä kertaa toiveeni toteutui.


Ohje oli hyvin kirjoitettu, mutta vaati aika lailla keskittymistä. Pidin kovasti langan väristä ja muodostuvasta palmikkopinnasta, joten eipä näidenkään sukkien neulominen vienyt kahta vuorokautta pidempään. Onneksi mökkivieraamme olivat hitaan lomaelämän kannalla, olivatpa he myös kiinnostuneita sukkakisasta ja näistä nimenomaisista sukistakin.


Koska kyse oli Tour-sukista, olin ohjeen orja - ilman muokkaamattomuusrajoitetta olisin tehnyt kantapään käännöksestä ohjetta pyöreämmän ja luultavasti muokannut hiukan palmikkokuvion lopetusta. Nyt jouduin neulomaan sukan terän haluamaani pidemmäksi, sillä viimeisille palmikonkierroille oli asetettu minimimäärä. Sukista tulikin itselleni liian isot, joten jätin kärjestä langan päättelemättä ajatuksena purkaa terää lyhyemmäksi ja neuloa uusi kärki kisakuvien jälkeen. Vaan niinpä nämä sukat olivat täydellisen sopivan kokoiset mökkiveraana olleelle kälylleni, joten purkaminen oli tarpeetonta ja sukille löytyi onnellinen, arvoisensa omistaja.

Neuloin muuten sukat pienimmän koon mukaan 2 mm puikolla, langanmenekki oli jokseenkin 80 g. Vaikka pääsin raportoimaan sukat lopulta vasta 20 tuntia niiden valmistumisen jälkeen, olin etapin 17.

Kuudes ja viimeinen etappi alkaa 20. päivä kuluvaa kuuta, Suomen aikaa klo 15.30. Taas kerran jännitän sitä, pääsenkö aloittamaan heti tuohon aikaan (tai voinko edes tulostaa ohjetta), ja vaikka saisinkin ohjeen käsiini, onko minulla mahdollisuuksia neuloa sukat ennen deadlinea. Voi olla, että perherauha on asetettava sukkakisailun edelle... sitä paitsi minulta puuttuu toistaiseksi viimeiselle etapille sopiva raidoittuva tai liukuvärjätty lanka; en oikein innostu ajatuksesta neuloa potentiaalisesti erikoista sukkarakennetta jämälangoista, ainakaan reissun päällä.


9 kommenttia:

 1. Tää kisa on kyllä selkeesti tarkotettu just siunlaisille neulojille! Upeat sukat :)

  VastaaPoista
 2. Nää on kauniit! Palmikot, jes! =)

  VastaaPoista
 3. No nyt on kyllä nättiä kisaohjetta.

  VastaaPoista
 4. Nää on ihanat. Ja ruskea on ihana väri, onneks tämä ei oo hailakka vaam ihan oikeesti ruskee ;)

  VastaaPoista
 5. Nätit palmikkosukat ja nätti on värikin :)

  VastaaPoista
 6. Kivat sukat ja nätti väri. Itse en kyllä tykkäisi kisasta, jossa ei saa sooloilla, heh heh =) Hauskaa loppuaikaa sukkakisaasi =)

  VastaaPoista