perjantai 19. heinäkuuta 2013

Punapäät

Punaisten päähineitten kavalkadi saa edelleen jatkoa.


Tummanpunaisesta Tennesseestä neulottu Ruusa henkii ihanaa menneen ajan tunnelmaa. Neuloin myssyn 3,25 mm puikolla ohjeen mukaisin silmukoin, joten siitä tuli ehkä hivenen niukka, vaikka neulekäsialan onkin löysä. Mutta kaunis se on silti, ja pidän erityisesti siitä, että lieri on kaksinkertainen ja siten ryhdikäs.


Puuvillaisesta Pirta Caritasta neuloin myssyn omalla mallilla. Mallineuleen nappasin jostain vanhasta Novitan lehdestä (olisiko ollut Kesä 2007?), jossa mallineuletta oli käytetty useisiin erilaisiin neuleisiin, lähinnä toppeihin ja puseroihin. Puikolla mallineule näytti todella ankealta, mutta onneksi olin liian laiska purkaakseni puolivalmista hattua. Sisulla neuloin loppuun - ja päähän aseteltuna myssystä kuoriutuikin ihan katseenkestävä, jopa vallan kiva. Niinpä kirjoitin myssystä ohjeen, mutta siitä sitten tarkemmin tuonnempana.


Tummanpunaista Tennesseetä riitti vielä Lilacs for Lila -vauvamyssyyn. Käytin muistaakseni 2,75 mm puikkoa ja toiseksi pienimmän koon silmukkamääriä, jolloin myssystä tuli sopiva tuollaiseen 38-senttiseen (tai vähän isompaankin) päähän. Sen verran oli pakko sooloilla ohjeen kanssa, että tein takaraivon kavennusosuuden pyöröneuleena, kun en halunnut ommella saumaa. Olisi oikeastaan pitänyt siirtyä pyöröneuleeseen jo viimeisen pitsimallikerran ajaksi, sillä istuvuuden parantamiseksi ompelin lopulta hieman saumaa takaraivolta niskaan.

Kaikki kolme päähinettä menevät luonnollisesti paikallisesn sairaalaan, kaksi ensimmäistä sytomyssyiksi ja viimeisin vauvateholle tai synnyttäneiden osastolle.


12 kommenttia:

 1. Ai kun kauniita ovat ja värikin hyvä:)

  VastaaPoista
 2. Haa, tunnistan langat, ihana kun tulivat käyttöön eivätkä jääneet minun varastooni makaamaan ties kuinka pitkäksi aikaa. Tosi kivoja ovat kaikki punapäät!

  VastaaPoista
 3. Kylläpä ovat myssysi taas kauniita!

  VastaaPoista
 4. Kaunis Ruusa, ja über-söpö vauvan myssy!

  VastaaPoista
 5. on sitten ihania punaisia myssyjä.. Hyvä ohje tuo vauvan myssy :)

  VastaaPoista
 6. Voi miten tuottoisa kesä sinulla on ollut, kun edellisen käyntini jälkeen on valmistunut kasapäin myssyjä ja sukkiakin monta paria! Ja kaikki niin kauniita kuten sinulla yleensäkin. :)

  VastaaPoista
 7. Ihana postaus näin punaista rakastavan mielestä!

  VastaaPoista
 8. Kauniita päähineitä!
  Mistä olet muuten hankkinut tuon mallipään? Se on hyvä, kun siinä on hiukset mukana. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mallipää on löytynyt eteläsuomalaiselta kirpputorilta, on ollut aikaisemmin kampaamokoulun harjoituspää.

   Poista
 9. Vähänkö upea tuo Ruusa! Tosin toisetkin on hienoja.

  VastaaPoista
 10. Ruusa herätti mielenkiintoni. Kaunis hattu.

  VastaaPoista