tiistai 2. huhtikuuta 2013

Y niin kuin Yaprak

Olen ylitsepääsemättömissä kaikenlaisista lehtikuvioisista pitseistä, joten ei ihme, että jo aikaa sitten iskin silmäni Yapraklı Baktus -ilmaisohjeeseen. Kun keväinen huivihullaannus taas kerran iski, päätin kokeilla, josko Gjestal Spire -villalanka taipuisi pitsihuiviksi. Samalla tulisi kuitattua aakkoshaasteen Y-kuukausi.


Mallissa neulotaan aluksi reunan lehtipitsi ja poimitaan sen jälkeen reunasta silmukat sirpin muotoisen keskiosan neulomista varten. Minä tein reunukseen 40 lehteä ja ohjeesta poiketen nostin oikean puolen kerroksen ensimmäisen silmukan neulomatta, jotta sain reunaan helposti poimittavan silmukkajonon. Samoin vaihdoin 3 o yht -kavennuksen keskitettyyn kahden silmukan kavennukseen. Viimeisen lehden aikana tein oikeassa reunassa lyhennettyjä kerroksia, ettei lehtipitsi näyttänyt jäävän keskeneräiseksi. Keskiosan aloitin 242 silmukalla.


Yläreunaan tein taas perinteisen reikärivin, joka toivottavasti estää reunaa rullautumasta ainakaan kovin pahasti. Hieman vajaasta 60 grammasta lankaa tuli 3,5 mm puikolla neulottuna noin 1,5 m pitkä puolikaaren muotoinen sirppi.


Malli oli helppo ja nopea ja ihastuin todella reunan lehtikuvioon. Pidin kovasti myös langasta, joka oli paitsi riittoisaa ja erinomaisen kauniin vihreää, myös yllättävän pehmeää pingotuksen jälkeen. Neuletuntumassakaan ei ollut mitään moitittavaa. Kaikenkaikkiaan tästä tuli niin kiva ja minun näköiseni huivi, että taidanpa pitää tämän ihan itse, vaikka toden sanoakseni minulla alkaa olla aivan liikaa vihreitä huiveja käyttömahdollisuuksiin nähden.

7 kommenttia:

 1. Ihan mahtava huivi!
  Sekä malli että väri just minun mieleeni!

  VastaaPoista
 2. No mutta ei sulla just tommosta huivia aiemmin ollut, joten onhan se pidettävä! :)
  On kyllä upea, muakin alkoi tää malli nyt vähän kutkuttaa.

  VastaaPoista
 3. Ihana vihreä lehtihuivi, mä tykkäilen lehtikuvioisista myös ja vihreä on aina vihreä. :D Ja oikein, huivi omaan käyttöön! :)

  VastaaPoista
 4. Kaunis on tämäkin huivi ja ihanan kevyen näköinen! Kannattaa säilyttää omassa käytössä.

  VastaaPoista