perjantai 26. huhtikuuta 2013

Meet The Pää

Vihdoinkin minulla on mallipää pipojen ja kaulureiden kuvausavuksi. Saanko esitellä The Pään:


Olin ehtinyt jo tovin harkita hyvinkin vakavasti mallipään tilaamista jostakin ihan uutena, mutta aina se vain jäi. Jokus vuoden alussa muistin pyytä kälyäni katsastamaan kirpputoreja sillä silmällä, josko vastaan tulisi enintään kympin maksava styrox- tai mallinukkepää. Ja kas, jo samalla viikolla The Pää odotti kirpparilla ostaajaansa varsin kohtuulliseen viiden euron hintaan; aikaisemmin The Pää on toimittanut kampaamokoulun harjoituspään virkaa.

Keväisessä ompelutuskassani kaivelin kunnolla kangasvarastojani ja törmäsin pariin trikoopalaseen, joille en ollut aikanaan keksinyt sopivaa käyttökohdetta. Vaan nyt lamppu syttyi ja ompelin pipon Ninnun ohjeella, tosin 30 cm korkeana versiona. Omassa päässäni kuvan pipo näytti täysin idioottimaiselle, mutta onneksi The Pää pelasti kuvaussession.

Ja niinhän siinä kävi, että yksi asia johti toiseen eikä pipo jäänyt ainokaiseksi. 


Esikoinen sai kaupasta ostetun kokomustan trikoopipon rinnalle kaipaamansa vaaleanharmaan, jonka vuori on musta. Molemmat kankaat ovat putkiresoria.


Itselleni tein kokeeksi psykedeelisen retropipon kankaasta, josta olen aikanaan ommellut itselleni oikein mieluisan paidan. Pienemmästä palasta sain aikaan samanlaisen, mutta matalamman lasten koon pipon.


Viimeinen pala kiekuratrikoota riitti ison aikuisten koon pipon päälliseksi, vuorin ompelin joustofroteesta. Voihan sitä hattua näinkin käyttää, taitteen kanssa.


Äidilleni annoin matalamman mallisen pipon hänen lempivärissään, kangas on putkiresoria.

Keltavalkoinen sekä lasten koon ja joustofroteevuorinen pipo menevät sytomyssyiksi, jahka saan taas aikaiseksi neuloa (ja ommella) muitakin myssyjä. Näitä trikoopipoja on harvinaisen palkitsevaa tehdä, sillä valmista tulee käsittämättömän nopeasti. Samalla syntyy silkkaa säästöä, maksoihan esikoisen täysin vastaava trikoopipo kaupassa kympin.

P.S. The Pää kaipaisi nimeä. Samoin se kaipaisi selvästikin hiusten kuumavesikäsittelyä. Vaan autenttisen kokoisen pään kylvettäminen kiehuvassa vedessä on hieman suuritöisempi operaatio kuin barbien hiusten selvittely, joten taidan tyytyä Bad Hair Day -lookiin.

17 kommenttia:

  1. Tuollaista päätä minäkin olen himiöinyt ja etsiskellyt kirppareilta. Vielä ei ole tärpännyt. Hienoja pipoja olet tehnyt ja tuossa päässä ne kyllä tulee hyvin edukseen.

    VastaaPoista
  2. Oo, nyt oletkin aika pro, kun sulla on mallipää. :D Tosi kivoja pipoja, tuo keltainen puhuttelee varsinkin. ;)

    VastaaPoista
  3. Ai, sä olit surauttanut noita pipoja vaikka kuinka monta! Kivoja ovat!
    The Pää tarvii kyllä jonku nimen. Oisko se Irmeli? :D

    VastaaPoista
  4. Ehdotan jotain Irmeliäkin hienompaa... Rosalinda, Amalie, Helene... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No minäkin vähän aattelin, että jokin ulkomaalaiselta kalskahtava nimi kävis parhaiten, kun on tuommoinen etelämaalaisen näköinen typykkä. Ehkä Carmen, kun penskojen mielestä tuo on ihan karmee pää :-D.

      Poista
  5. Ai kuumassa veessäkö ne barbien hiukset ois selvinny? Hyvä tietää :D Pää on selkeesti Ritva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, jos barbien hiusten laittelu kiinnostaa yhtään enempää, suosittelen tsekkaamaan postaukset barbie-tunnisteen alta. Siellä on kuvalliset ohjeet kuumavesikylpyyn :-D. Ei tosin toimi kaikille halpisbarbeille, mutta ainakin Mattelin nukeille ihan OK.

      Vai että Ritva :-D. Jos kuitenkin Pirkko? Tai Kaija?

      Poista
  6. Miten olis Amanda eli kotoisesti Manta! Mantahan saa lakin aina vappuna.

    Hyvä eläkevirka kyseiselle päälle!

    VastaaPoista
  7. Toi pää on kyllä vähän creepy... :D

    Muistuttaa oikeestaan aika paljon sitä yhtä naisnyrkkeilijää, jonka nimeä en nyt tietenkään muista... sillä on aina bad hair day -lookki! Wikström, Wahlström tai jotain sinnepäin... Eeva?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, meillä penskat pitää tuota päätä ihan kamalana :-D. Minä ajattelin alunperin tehdä miehelleni käytännön pilan ja laittaa illalla The Pään tyynylleni, peiton alle vähän toppausta. En sitten ihan viitsinyt kuitenkaan ;-).

      Eva Wahlström (?) -assosiaatio on muuten aika osuva.

      Poista
  8. tuo the Pää on hieno: hiukset ja kaikki.
    Nimi? Vuokko?

    VastaaPoista
  9. Hieno pää! Käviskö Ronja Ryövärintytär takkutukkineen? Kivat pipot... Näitä pitäis tehtailla itekin.

    VastaaPoista
  10. Vau, sinäkin olet saanut kivan lelun! ;) Nimihän hänelle pitää olla ilman muuta, minusta tuo Carmen kuulostaa aivan hänen nimeltään. Eikä hänen tukalleen tarvii tehdä mitään, eikö juuri Bad Hair Day -lookin aikana tarvitakin pipoja.

    Noita trikoopipoja onkin mukava ja nopsa tehdä. Otin kerran aikaa ja se oli 20 minuuttia pipoa kohden, kun saumurilla surautin.

    VastaaPoista
  11. Tosi hyvä kirpparilöyto- minusta kivannäköinen pää.:) Hienoja trikoopipoja! Hyviä nimiehdotuksia... ei vaan tuu itsellä nyt mitään mieleen.

    VastaaPoista
  12. Voi mikä pää ja pitihän se arvata, että ei tässä blogissa esiteltäis vain yhtä kappaleita pipoja kun on joku malli testissä... Tuo ninnun ohje on kyllä mainio ja vinkki putkiresorista erinomainen, täytyypä kurvata joku päivä kangaskaupan kautta.

    VastaaPoista
  13. Se vielä unohtui, että pää näyttää ihan Ursulalta.

    VastaaPoista
  14. Hienoja pipoja (etenkin eka ja nuo psykedeeliset!) ja mahtava irtopää! Edullisesti olet sen kyllä saanut, hyvä hankinta! Nimeksi ehdottaisin Katie, Rosalie tai Berta. ;)

    VastaaPoista