tiistai 8. tammikuuta 2013

Sytomyssyjä ystävänpäiväksi

Seijasisko ja Lankapirtin Matleena haastoivat neulomaan sytomyssyjä ystävänpäiväksi. Minulla sytomyssyily on talven tullen jäänyt muiden neuleiden jalkoihin, joten herättely aiheen äärelle oli ihan tervetullutta. Lahjoituslankoja on onneksi vielä varastoissa ja jonossa monta mielenkiintoista mallia, joten eiköhän myssyinto tästä taas palaile.

Viime vuoden lopulla pyöräytin jossain välissä pari yksittäistä sytomyssyä, johan ne on viimeistään nyt aika esitellä.


Tummansinisestä Tennesseestä neuloin mukaelman maksullisesta A Crown for Tyrion -mallista. Ohjetta en viitsinyt ostaa, kaappasin vain kuvista idean ja sovitin sen omiin tarpeisiini. Isohan tuosta hatusta tuli, joten se on aseteltava "myssyttämään" isommassakin päässä.


Tasokuvasta käy paremmin ilmi oikeilla ja nurjilla silmukoilla toteutettu mallineule. Ei tämä nyt mitään värinöitä aiheuttanut, mutta mennee rikkana rokassa.

Sen sijaan aakkoshaasteneulonta herätteli taas pitkästä aikaa jonkinlaista luovuuden kipinää, ja päätin hahmotella X-kirjaimella alkavaa neulemallia. Ensimmäisestä prototyypistä tuli tietysti sytomyssy.


Langaksi valikoitui Schachnmayr nomotta Catania Aloe Vera jo värinsäkin vuoksi. Siirsin jo mallin villalangalle ja koetin saada siitä vähän enemmän myssyttävän, päälakikavennuksetkin kokivat aikamoisen muutoksen. Jotakin tämäntapaista on siis jatkossa luvassa ohjerintamalla, mahdollisesti vuoden ensimmäisessä Ullassa.

Näiden myssyjen myötä haastan minäkin neulojat ja virkkaajat sytomyssytalkoisiin myös tänä vuonna!


5 kommenttia:

 1. Nättejä myssyjä, varsinkin tuo omasuunnittelemasi on tosi kaunis!

  VastaaPoista
 2. Kiva, kun jatkat haastetta eteen päin! :)
  Lupaavalta vaikuttaa tuo kehitteillä oleva myssymallisi. Taidan saada taas uuden suosikkimallin. ;) Ja jos tarviit koeneulojaa ohjeelle, olen vapaaehtoinen.

  VastaaPoista
 3. Ihania myssyjä molemmat!! Taidetaan saada taas uusi kiehtova malli sytomyssyihin.

  VastaaPoista