keskiviikko 29. elokuuta 2012

Vihainen lintu


Perheessämme on kolme Y-kromosomilla varustettua jäsentä, joista kaksi alaikäisiä, joten luulisi talon olevan kyllästetty Angry Birdseillä. Toisin kuitenkin on: kaikenlaisen turhan krääsän sijaan lapset ovat tyytyneet mukisematta ilmaisiin kännykkäpeleihin. Aina silloin tällöin etenkin kuopuksen äänessä on kuitenkin häivähtänyt kaipaus, kun hän on hypistellyt kaupassa lintupehmoja. Niinpä päätin yllättää lapseni ompelemalla hänelle eskariin Angry Birds -jumppapussin.Kaikki tarvikkeet löytyivät luonnollisesti omista varastoistani, autenttisen ilmeen takaamiseksi lintuprofiili on haettu netistä (suurensin kuvan haluamaani kokoon, printtasin sen ja käytin sellaisenaan kaavoina). Sen verran näin vaivaa, että silitin linnun osiin tukikankaan ompelua helpottamaan. Pussin on vuoritettu valkoisella kierrätyslakanalla ja alakulmat on otettu sisään, jotta muoto olisi vähän säkkimäisempi. Päälliketikkaukset eivät ole mikään siisteyden riemuvoitto, mutta siitä huolimatta pussista tuli oikein riemastuttava, ja mikä tärkeintä, se ilahdutti odotetusti kuopusta.


Jumppapussia ommellessani tulin ajatelleeksi, miten tietyllä tavalla vaatimattomaan elämäntapaan lapsemme ovat tottuneet. Esikoinen aloitti aikanaan eskarinsa ilman reppua, ja kun reppu sitten piti eskarin toiveesta hankkia, lapselle kelpasi vallan mainiosti kirpputorilta vitosella löytynyt perusreppu. Sillä samalla hän kulki ensimmäisen ja toisen luokan ilman ensimmäistäkään toivetta uudesta (puhumattakaan mitään tiettyä brändiä mainostavasta) repusta. Kolmannelle luokalle mennessä reppu oli jo sen verran kulunut, että se joutikin siirtyä jalkapallokamojen kuljetusrepuksi, mutta edelleen esikoinen halusi valita kaupasta neutraalin perusrepun uudeksi koululaukukseen, vaikka lupa oli valita kerrankin aivan mikä tahansa.


Nyt kuopus on samalla tiellä, hänelle eskarireppu löydettiin (muistaakseni kolmella eurolla) SPR:n Kontista jo viime keväänä. Innokkaana ja ylpeänä lapsi on huolehtinut laukustaan ilman puoltakaan sanaa siitä, että kaupasta pitäisi saada Angry Birds / Star Wars / Spiderman / Whatever -reppu. Ilahduttavasti omat lapseni myös arvostavat sitä, että äiti ja iskä osaavat tehdä itse ja korjata rikkoontunutta, ne kun tuntuvat olevan taitoja, joita harvemmat lasten kaverien vanhemmat hallitsevat tai haluavat käyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti