maanantai 13. elokuuta 2012

Raidallisia sytomyssyjä


Mökkeilykäsitöinä valmistui raidallisia sytomyssyjä viimeisistä tarkoitukseen varatuista langoista.Yksi virkattu Pauliina ja kolme neulottua omasta päästä, lankoina Tennesseetä, Rowanin handknit cottonia ja Lily Sugar'n Creamia. Sukulaistyttö katseli neulomistani ja kysy, miksi teen aina samanlaisia raitamyssyjä. No, tällä kertaa perimmäinen tarkoitukseni oli vain saada käytettyä olemassa olevat langat mahdollisimman tarkkaan loppuun, mitään sen suurempaa designia ei ollut tavoitteenakaan. Mökillä oli mukava neuloskella aina muutama kerros suurempia ajattelematta, hitaan elämänmenon kunniaksi.


Yksi yksivärinenkin sytomyssy mahtunee samaan postaukseen:Idean hattuun otin jostakin maksullisen hattuohjeen kuvasta, muutoin virkkasin omiani. Suora osa on virkattu poikittain, päälaki lopuksi pyörönä pylväillä. Nappirivin saa halutessaan osittain tai kokonaan auki; parhaimmillaan hattu on, kun nappirivin asettaa sivulle ja muualta reunan taittaa pienelle käänteelle. Lankana tummansininen Tennessee, koukku joko 3 tai 3,5 mm. Mallivirkkaus on Virkkaajan käsikirjasta.


P.S. Tähän päivään päättyi minun ja lasten ihanan pitkä kesäloma, joka sittenkin tuntui liian lyhyelle. Esikoinen aloitti neljännen luokan, minä kolmannen vuoden omassa opinahjossani ja kuopuksen tie vei eskariin. Kunpa voisin viettää lasten kanssa vielä ensi kesänkin kotona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti