torstai 9. elokuuta 2012

Parit paksulankasukat


Omistan vähintään riittävästi kauniita, laadukkaita, ohuita sukkalankoja. Siitä huolimatta tai ehkä juuri sen vuoksi pyöräytin taas parit miesten koon sukat paksuista peruslangoista.Naapurilta saadusta tummanruskeasta Seiskaveikasta syntyi juhannusreissulla Petäjä-muunnelmat 3 mm puikolla ja 54 silmukalla.Näihinkin tuuppasin Fredrika-sukista tutun kantapään, kuinkas muuten. Pidän edelleen kovasti Petäjän mallineuleesta, se antaa sukalle napakan rakenteen ja ilmettä ja on kuitenkin todella nopeaa neulottavaa. Johonkin hyväntekeväisyyskeräykseen nämä menevät; jos ovat liian synkät Hyvän Mielen Sukiksi niin ainakin Sivarisukiksi luulisi kelpaavan. Tai ehkäpä tänäkin vuonna tulee taas paikallinen Joulusukkatempaus.


Kun jäljellä oli enää mustaa Seiskaveikkaa, sain syyn vihdoinkin pistää päreiksi yhdet vanhimmista villasukista, jotka olin parsinut päkiästä ainakin kolme kertaa. Varret olivat edelleen oikein hyväkuntoiset, joten niistä sain purettua oivalliset raitalangat mustaa piristämään.Nämäkin sukat on neulottu 3 mm puikolla ja 54 silmukalla, kuten Petäjä-sukat. Sukissa on 2 o, 1 n -joustinneuletta ja ranskalainen kantapää, vartta raidoitin niin pitkään kuin sinistä riitti, terään käytettyä vihreää jäi vielä vähän ylikin. Näiden luulisi mustasta huolimatta olevan riittävän iloiset tuottamaan hyvää mieltä.


Siinäpä olivat käytännössä viimeiset paksut sukkalankani. Saa nähdä, milloin neuleinto palaa ja tartun taas puikkoihin. Niin kovin monet kauniit langat odottaisivat kirjoneuleharjoituksia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti