maanantai 26. maaliskuuta 2012

Wingspan


Joulun alla ostin heräteostona kerän paksumpaa liukuvärjättyä virolaista villalankaa. Alunperin ajattelin huovuttaa siitä jotakin, mutta koska epäilin väriliu'un olevan kovin pitkä pieniä projekteja ajatellen, päätin käyttää kerän johonkin muuhun. Sopiva pari langalle löytyi, kun törmäsin Wingspan-huivimalliin (Ravelry-linkki ilmaisohjeeseen).Minä neuloin oman versioni ohjeen DK-paksuiselle langalle annettujen silmukkamäärien mukaan eli loin 60 aloitussilmukkaa. Ohjeesta poiketen huivissa on 12 hammasta, sillä halusin käyttää koko kerän loppuun saakka. Se riittikin juuri ohjeenmukaiseen viimeistelyyn, vain gramman-parin nöttönen jäi jäljelle. Tämä oli todellinen pikaneule, pari-kolme neulesessiota tämä taisi viedä.Varsin karkeaahan tuo virolainen villalanka on, mutta se pehmeni aika mukavasti villanhoitoaineessa liottaessa. Ei huivia kuitenkaan aivan ihoa vasten pysty käyttämään, mutta takin päällä se toimii varmasti ihan hyvin.


Kuvat ovat taas aivan luokattoman huonoja, kiitos helmikuisen lumen ja raa'an vastavalon, mutta kyllä niistä huivin idea käy ilmi. Luonnossa värit ovat kauniin syvät ja ne liukuvat mielestäni oikein mukavasti mustasta tummanpunaiseen. Huivin malli olisi ollut ehkä vielä enemmän edukseen neulottuna langasta, jossa on lyhyempi väriliuku, jolloin kolmioista muodostuva rakenne olisi korostunut voimakkaammin, mutta kyllä tämä on hyvä näinkin.


Huivin kohtalona on täyttää jälleen lahjaneulelaatikkoani, sillä ei minulla itselläni ole tarvetta tämänkaltaiselle huiville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti