sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Kevään merkit


Kalenterikevät alkoi virallisesti vajaa pari viikkoa sitten. Samoihin aikoihin alkoi myös vimma neuloa ja virkata sytomyssyjä - Silverin lahjapajan Mari tämän kevään merkin jo taannoisessa kommentissaan mainitsikin.


Ihan aluksi päätin pyöräyttää paikallisen lankakaupan alehyllystä heräteostona hankkimani Chevalier Blanc Ambret myssyiksi, olinhan todennut kyseisen langan erinomaiseksi neulottavaksi jo viime kevään myssyhuumassa.Ensimmäisenä puikolle pääsi Snowdrop Beret, jonka neuloin melko tarkkaan ohjetta seuraillen 3 mm puikolla, vain vasemmalle taipuvan kavennuksen tein eri tavalla kuin ohjeessa. Lumikellopitsiä toistin viisi mallikertaa ennen päälakikavennuksia, jolloin lankaa kului noin 40 g.Toisella vihreällä kerällä lähdin sooloilemaan ihan omiani 3 mm puikolla. Mallineuleen nappasin Kauneimmat neulemallit -kirjasta, ja sovitin sen muutoin sileän pipon kylkeen. Silmukoita taisi olla 96, joten piposta tuli siroon päähän sopiva ja lankaakin kului reilusti vähemmän kuin edeltäneeseen Snowdropiin. Eipä tuo lopputulos vastaa ollenkaan sitä, mitä ajattelin, mutta eiköhän pipo ole kuitenkin ihan käyttökelpoinen.Jäljellä oli vielä valkoinen kerä, josta päätin tehdä toisen Snowdrop Beretin täsmälleen samoilla spekseillä kuin ensimmäisen vihreän. Kuvassa myssyä esittelee (vastentahtoisesti) kuopus, jonka päänympärys on hieman yli 55 cm, siinä siis referenssiä myssyn koon suhteen.Seuraavaksi piti toki kuluttaa loputkin Ambret. Arvasin, etteivät jämät yksin riittäisi kokonaiseen myssyyn ainakaan virkaten, joten nappasin kaveriksi jämälankapussista loput beiget Blend Bamboot. Näistä kaikista jämistä syntyi taas yksi (tällä kertaa pienehkö) Pauliina-myssy 3 mm koukulla virkaten. Jos sekä Ambre että Blend Bamboo ovatkin miellyttäviä neuloa, niiden virkkaaminen on harvinaisen ärsyttävää säikeilemisen vuoksi. Onneksi jaksoin sietää epämukavuutta, sillä minusta tästä tuli oikein mainio pikku pipo.


P.S. Täältä luin, että Kuopiossa ainakin LankaMatka ottaisi vastaan sytomyssyjä KYSiin toimitettavaksi. Hieno juttu, että Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueellakin on nyt ainakin yksi neutraali keräyspiste, jonne ihmisten on helppo omia myssyjään viedä! Enää emme siis ole yksityisten toimituskanavien varassa; ainakaan minä en ole uskaltanut mainostaa oman kontaktini yhteystietoja, sillä mitään virallista kampanjaa emme ole pystyyn laittaneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti