sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Tulenkantaja-kämmekkäät


Päätin kirjoittaa Olympiatuli-kämmekkäisiin ohjeen, mutta koska olin jo antanut alkuperäiset kämmekkäät pois ja muistiinpanoni olivat suuntaa-antavat, päätin neuloa uudet. Ostin jo ennen joulua kämmekäsprojektia varten kerän tummanpunaista Austermann Step Classicia, mutta kun sain hyvältä ystävältäni joululahjaksi punaista Garnstudion DROPS Fabelia, Step sai väistyä. Nimikin vaihtui, osittain siksi, että Tulenkantajassa on kulttuurihistoriallinen kaiku.Nämä kämmekkäät ovat käytännössä täysin samanlaiset kuin edellisetkin, vaikka alunperin ajattelin muuttaa palmikkokuvion kehystä. Kaikki kokeiluni olivat kuitenkin enemmän tai vähemmän susia, joten lopulta alkuperäinen kulmikas kehys sai luvan kelvata. Kämmekkäät menivät lahjaksi entiseen työpaikkaani tulleelle seuraajalleni, joka kovasti ihaili kaikkia neuleitani ja joka pitää punaisesta. Kokemuksesta tiedän, että kyseisessä työhuoneessa kädet palelevat helposti tietokoneella istuessa, joten toivottavasti nämä ilahduttavat ja lämmittävät puuduttavien työpäivien aikana.


Ihastuin Fabeliin, langassa on todella hyvä neuletuntuma ja siitä tulee helposti siistiä jälkeä. Se tuntuu kestävän myös hyvin purkamista ja uudelleen neulomista. Harmi, että Fabelia myydään enimmäkseen kaikenlaisina riemunkirjavina versioina, yksivärisiä on vaikeampi löytää.


Jonkinlainen ohjekin on jo kirjoitettu ja ensimmäinen ohjeversio myös koeneulottu, kiitos Napit puuttuu -blogin Tiinan, joka neuloi Tulenkantajat tulenpalavasta Wollmeisesta. Vuoden ensimmäisen Ullan deadline on kuun lopussa, joten eiköhän tämä ohje nähdä maaliskuun alussa julkisestikin. Sinänsä ohjeessa ei ole mitään erikoista, peruskämmekkääthän nämä ovat, vaikkakin peukalokiilan yläpuolella on ehkä vähän harvinaisempi kavennuskiila istuvuutta lisäämässä.


Edit: Ohje Ullassa 1/11.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti