lauantai 1. tammikuuta 2011

Lankainventaario ja käsityöunelmia


Vuodenvaihteesta on muodostunut perinteinen lankainventaarion ajankohta. Tälläkin kertaa olen punninnut omistamani langat ja pyöristänyt yhteenlasketun lopputuloksen 50 gramman tarkkuuteen. Blogini lukijoilla on halutessaan mahdollisuus arvuutella lankojeni yhteispainoa blogisynttäreihin eli 19. tammikuuta saakka, jolloin paljastan lopputuloksen ja samalla selviää se, kenen arvaus osui lähimmäksi. Tarkimmalle arvuuttelijalle lupaan lähettää palkinnoksi vuoden 2012 aikana jotakin omatekemää. Sen verran voin antaa vinkkiä, että olen vihdoin saavuttanut pitkäaikaisen (väli)tavoitteeni lankamäärän suhteen.


Arvauksen yhteydessä olisi mukava kuulla, miksi juuri Sinä seuraat blogiani, mutta inventaarioveikkaukseen voi toki osallistua pelkästään numerokommentillakin.


Entäpä ne käsityöunelmat? Heinäkuussa 2007 listasin tuolloin ajankohtaisia neuleunelmia. Sen jälkeen olen värjännyt itse lankaa kasveilla sekä neulonut ja virkannut aika monta kilometriä erilaisia lankoja mukaan lukien haaveilemiani Mokkasukkaa, Wetterhoffin Sivillaa ja Vuorelman Vetoa. Myös listauksen neljäs lanka, Girnascon Merinosilk, on viimein päässyt puikolle; lopputulos lienee esittelykelpoinen jo alkuvuodesta. Sen sijaan Villa Mokka on lopettanut toimintansa enkä edelleenkään ole vieraillut Tallinnan Karnaluks-käsityötukussa. February Lady Sweater ja Baudelaire-sukat ovat edelleen neulomatta, mutta niin on niiden viehätyskin vuosien varrella karissut ja tilalle on tullut uusia suunnitelmia ja haaveita.


Mistä sitten haaveilee neuloja ja virkkaaja, joka on vuosien saatossa ehtinyt kokeilla yhtä jos toistakin? Suunnittelen neulovani yhä vähemmän peruslankoja ja enemmän uniikkeja, mieluiten kotimaisten pienyrittäjien värjäämiä lankoja. Haaveilen edelleen kerijälaitteesta ja siitä, että tänä vuonna saisin pitkästä aikaa neulottua taas jotain isompaa, mieluiten itselleni. Tavoitejonossani on Veera Välimäen ihanainen Folded, johon minulla on jo langatkin valmiina, ja aion haastaa itseni mallitilkkuiluun viimeistään Kahelien F-kuussa (= maaliskuu). Haluaisin myös viimein oppia kunnollisen kirjoneuletekniikan, sillä haaveilen neulovani itselleni Heijastuksia-sukat. Tuo malli on niitä harvoja, joihin ihastuin oikopäätä aivan varauksetta, ja ihastukseni on ajan saatossa säilynyt, ellei jopa kasvanut. Haluan ehdottomasti myös kokeilla ohjeessa käytettyä Cascade Heritage -lankaa, sillä se on minulla vielä kokonaan testaamatta.


Jotta postaus ei olisi pelkkää sanahelinää, esittelen joulun alla itselleni ostamani lankalahjat:Siinä ne ovat, kolme kauneinta vyyhtiäni. Vasemmanpuoleisin on Malabrigo Sockia värissä Tiziano Red, keskellä Hopeasäie Basic värissä Jalo ja oikealla Hopeasäie Cash värissä Armas. Hopeasäie on ollut yksi niistä muutamista kotimaisista yrittäjistä, joiden värjäyksiä olen seurannut ja ihaillut toivoen löytäväni Täydellisen Vihreän. Kun Hopeasäikeen Pirre mainosti Ravelryssä joulun alla postikuluttomia toimituksia, riensin Etsy-puotiin ja iskin välittömästi silmäni Jaloon. Armas tahtoi aivan välttämättä kaveriksi: jo pelkkä lupaus kashmirin pehmeydestä houkutti puhumattakaan lämpimästä ruskanruskeasta väristä. Oman läppärini näytöllä värit eivät toistu lähellekään oikein; Tiziano Red on todellisuudessa upea, hieman ruskeaan taittuva semisolidi syvänpunainen, Jalo kuvaa vähemmän kirjava semisolidi kellanvihreä ja Armas näistä kolmesta kirjavin, houkutteleva punaruskea hyvin vaaleasta monen kauniin sävyn kautta keskiruskeaan.


Mutta ehkä sittenkin haaveilen eniten siitä, että saisin hieman enemmän sielunrauhaa käsitöiden tekemiseltä ja malttaisin käyttää edes murto-osan vapaa-ajastani myös fyysisen kuntoni ja terveyteni ylläpitoon ja parantamiseen. Nähtäväksi jää, miten pahasti addiktoitunut pystyy harjoittelemaan lankojen kohtuukäyttöä.


P.S. Haastan blogini lukijat virkkaamaan ja neulomaan sytomyssyjä syöpää sairastaville. Monet sairaalat ottavat myssyjä vastaan, vaikka virallisia kampanjoita ei olisikaan käynnissä; lisää ystävänpäivämyssyhaasteesta Lankapirtissä. Itselläni on ollut myssyilystä nyt pitkä tovi taukoa, joten onkin jo aika taas ryhtyä tositoimiin. Lankojakin on onneksi vielä varaston pohjalla muutamaan pipoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti