torstai 27. tammikuuta 2011

Sukat jääkiekkoilijalle


Teini-ikäiselle kummipojalleni on valitettavan hankalaa keksiä joulu- ja syntymäpäivälahjoja. Aina ei viitsi antaa pelkkää rahaa tai elokuvalippuja, harrastustarvikkeet hän saa puolestaan aivan varmasti viimeisen päälle vanhempiensa kustantamana. Viimeisin joululahjani olikin itse tehty lahjakortti, joka oikeutti yhteen vapaasti valittavaan pikkuneuleeseen (pipo, kauluri, kaulaliina, lapaset, säärystimet tai sukat) lahjansaajan valitsemista väreistä. Lahjakortin kylkeen laitoin tosin kaksikymppisen ajatellen, että onpahan edes jotain, jos ei neule kiinnosta yhtään. Vaan toive kilahti tekstiviestinä puhelimeen heti joulupäivän aamuna: villasukat KalPan väreissä kokoa 42-44.



Raidoituksen suunnittelun pohjana on käytetty joukkueen mustaa pelipaitaa, jonka hihassa on kelta-punainen raidoitus. Sukat on neulottu 2,5 mm puikoilla kärjestä aloittaen, silmukoita taisi olla terässä ja varressa 64. Musta lanka on Nalle Aloeveraa (ihan tätä neuletta varten ostettua), keltainen SYTinä pyydettyä ja saatua vuosikerta-Nallea ja punainen risaksi kuluneiden polvisukkien varsista purettua Maijaa, yhteiskulutukseksi muodostui noin 100 g. Kantapää on pyöreä ja varteen on kirjailtu jälkikäteen kummipojan pelinumero; jos numero vaihtuu tai kirjailu painaa jalkaa, se on helppo purkaa pois.


Kokonaisuus nosti pintaan voimakkaita tunnemuistoja vajaan kolmenkymmenen vuoden takaa, kun nuoremmalla isoveljelläni oli juuri samalla tavalla raidoitetut mustat jääkiekkosäärystimet ja vanhemmalla isoveljelläni vastaavasti raidoitettu musta pipo. Noin muutoin päällimmäiseksi tunteeksi tästä projektista jäi lähinnä "no, tulipahan tehtyä"...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti