keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Lankainventaarion tuloskatsaus


Ilahduttavan moni innostui veikkaamaan vuoden alun lankavarastoni kokonaispainoa, kiitos siitä kaikille kommentoijille! Tässäpä kuvallista todistusaineistoa lankajemmastani blogini re-aktivaation kolmannen vuosipäivän kunniaksi:


 


Yhdessä 30 litran muovilaatikossa ovat sukka- ja huivilangat, siinä on tarpeistoa noin 10 pariin sukkia, puoleenkymmeneen huiviin sekä yhteen isompaan neuleseen (ihanan vihreät ohuet Pirkkalangat, joita on yhteensä melkein puoli kiloa).


 


Toisessa laatikossa ovat muut villalangat: ainekset kolmeen-neljään parin huovutettuja tumppuja, muutamaan pipoon ja lisäksi sekalaisia lankoja, joille ei ole vielä selkeää projektia mielessä.


 


Viimeinen laatikko on pyhitetty kasvikuiduille eli tässä tapauksessa puuvillalle ja yhdelle tuhdille vyyhdille hamppua. Tässä laatikossa on siis ainakin yksi hihatin tai bolero, lyhythihainen paita (tai parikin), muutama sytomyssy, virkattu kassi, ehkäpä yksi puuvillainen huivi ja reilusti pieniä sekalaisia koristevirkkuita.


Näiden lankojen lisäksi omistan pari tekokuitulankajämää sekä pienen pussillisen villalankanöttösiä. Kaikkien lankojen yhteispaino oli 1.1.2011 5750 g, joten täsmälleen oikein veikkasi Laura Hi. Hänet palkitsen jollakin käsistä karanneella tekeleellä tai käsityömateriaalilla tämän vuoden aikana.


Oikeastaan olin jo varsin lähellä viiden kilon tavoitettani hieman ennen joulua, mutta kalkkiviivoilla tuli liikaa plussaa: joululahjalangat (+350 g), puhkikulutettujen polvisukkien puretut varret (+60 g), anopilta pelastettu ohut villalanka (+50 g) sekä tilausneuleisiin ostetut langat (+250 g). Ostin myös kerän (+100 g) punaista lankaa, josta oli tarkoitus tehdä mallikämmekkäät ohjeen kirjoittamiseksi seuraavaan Ullaan.


Voisin tietysti haaveilla pusertavani tämän vuoden aikana lankavaraston noin puoleen, mutta pahoin pelkään, että haalin tänäkin vuonna muiden hylkäämiä jämiä paikkaamaan aukkoja lankalaatikoissani - itse asiassa näin on jo ehtinyt tapahtuakin, kun vaihdoin ainoan Handu-sukkalankavyyhtini (sukkalankalaatikon vasemman alalaidan valko-turkoosi-petrooli lanka) viiteen kerään Seiskaveikkaa ja neljään pikkukerään Fritidsgarnia. Niinpä toivon vain pääseväni pysyvästi alle viiden kilon varastoon, jonka sisältö vaihtuisi, mutta laatu pysyisi jatkossa kaikin puolin itseäni tyydyttävänä. Jonkinlainen varasto on joka tapauksessa oltava, sillä minä saan inspiraationi pääosin juuri lankojen kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti