tiistai 25. toukokuuta 2010

SYT-ompeluksia


Olen jatkanut harrastustani Satunnaisen Ystävällisen Teon merkeissä. Käsistäni on lähtenyt pääasiassa itselleni tarpeettomia materiaaleja, mutta innostuin myös ompelemaan jokusen lopputuotteen lähetettäväksi.Kolmanteen Buttercup Bagiin kului käytännössä loput tuosta mustavalkoisesta kankaasta, jonka MinnaN on siis alunperin hankkinut omaa olkalaukkuaan varten. Muutenkin tarvikkeet ovat samat kuin kahdessa edellisessä Buttercupissa: vuorina vanhaa lakanaa, nappi purkukamaa (tässä napissa näkyi lukevan Esprit).


Lapasesta karannut -blogin Teisa ilmaisi halunsa vastaanottaa kestopikkuhousunsuojia. Niinpä ompelin hänelle niitä kahdeksan kappaletta kokeiluunKoska tarve oli ohuille suojille, joissa ei tarvinnut olla kosteussulkua, ompelin kaikkiin toiselle puolelle kirpparilta vuosia sitten ostamaani ruutuflanellia, toinen puoli on aikoinaan vaippaompeluihin Myllymuksuilta ostamaani kakkoslaatuista bambucollegea. Jälkimmäinen kangas osoitti karvaasti kakkoslaatuisuutensa vaippakäytössä: se kutistui esipesun ja -rummutuksenkin jälkeen todella paljon pesuissa. Niinpä pesin jämätilkut vielä kerran 60 asteessa ja rummutin froteepyyhkeiden kanssa siinä toivossa, että saisin kankaan kutistumaan melko lähelle lopullista mittaansa. Imuina näissä pikkuhousunsuojissa on hyvin ohuelti flanellia (kerros tai pari) tai paksua harsoa, kiinnityksenä metallinepparit.


Kaarevien reunojen saumurointi oli taas vähän hakusessaan etenkin, kun toinen kangas jousti (bambucollege) ja toinen ei (flanelli), mutta eiköhän näistä ihan käyttökelpoisia tullut. Mikä parasta, keksin viimein hyötykäyttöä tuolle bambucollegen jämälle. Vielä sitä jäi pieniä tilkkuja, joista voisi ommella vaikkapa liivinsuojia, mutta siihen hommaan en taida viitsiä enää ryhtyä, kun en ketään imettävääkään tunne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti