perjantai 7. toukokuuta 2010

Palkintoja jämäblogiin


Lupasin ommella Jämäblogiin jonkun palkinnon "jämäilyhengessä" eli niistä materiaaleista, joita omissa varastoissani sattuisi olemaan. Alkuperäinen ajatukseni ommella jonkinlainen kangaskassi tai projektipussukka oli varsin epämääräinen, kunnes törmäsin Buttercup Bagin ohjeeseen.Jo ensimmäisessä versiossa sooloilin ompelujärjestyksen osalta, kantohihnakin on ommeltu vuorin ja päällikankaan väliin eikä koko laukun päälle kuten alkuperäisessä mallissa. Magneettilukkoa tai tukikangasta minulla ei ollut, joten laukku koostuu vain Ikean tukevasta puuvillasta, jonka MinnaN ystävällisesti lahjoitti minulle ommeltuani hänelle tämän kassin, sekä vuoriksi kelpuutetusta vanhasta lakanasta. Malli oli niin helppo ja hauska tehdä, että tein vielä samana päivänä toisenkin kassin.Kakkosversioon lisäsin kokeilun vuoksi nappikiinnityksen, muutoin tämä on täsmälleen samanlainen kuin ensimmäinen. No jaa, kankaan kuvion kanssa en lähtenyt kikkailemaan, sillä nuolikuvot kulkivat kankaassa enemmän tai vähemmän vinossa langansuuntaan nähden.


Mittailin lopun kankaan riittävän paitsi kolmanteenkin Buttercup Bagiin, myös simppeliin tarvikepussukkaan. Kolmatta kassia en sentään putkeen ommellut, mutta tarvikepussukan tein kokeilun nimissä.Pussukka on vuoritettu, tällä kertaa keksin mielestäni järkevän tavan kiinnittää vetoketjunkin niin, että sain tikattua vuorin ja päällisen siististi kerralla. Vuoritus on siis toteutettu niin, että kaikki saumavarat ovat näkymättömissä, sisällä toki näkyy laiskasti ompelukoneella kiinni ommeltu kääntöaukko. Materiaalit ovat samat kuin laukuissa, vetoketju näkyi olevan purkutavaraa, sillä vetimessä luki Adidas. Vetoketju on 15 cm pituinen, joten tuollainen juuri ja juuri Buttercup Bagiin sopiva pussukka tästä tuli.


Vielä ei ole tietoa, mihin kategorioihin nämä ompelukset Jämäblogissa menevät ja millä kokoonpanolla. Olisiko tässä kolme palkintoa vai yhdistäisikö tuon tarvikepussukan toisen kassin kanssa vähän isommaksi palkinnoksi. Nähtäväksi jää, ompelenko kankaanlopusta vielä kolmannen samanlaisen kassin - ja lahjoitanko senkin jämäpalkinnoksi tai SYTiksi vai jemmaanko myöhempiä lahjatarpeita varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti