tiistai 11. toukokuuta 2010

Pari pipoa


Sytomyssykauden jälkeen iski totaalinen pipoplääh. Ravelryn Kahelit-keskustelufoorumin Yhden vyyhdin ihme -haaste, jossa siis oli tarkoituksena kehitellä ohje jollekin yksittäiselle myyntierälle lankaa, sai minut kuitenkin tarttumaan vielä kerran kierrepipon malliin.Kerä Tikrunmamilta peräisin olevaa Novita Woolia neuloutui pikkuhiljaa 3 mm puikolla noin koon 54 myssyksi, jonka avulla sain lopulta mallista sellaisen kuin halusin ja josta on nyt myös kirjoitettu ohje nimellä Urbaani turbaani. Ohje on kylläkin kirjoitettu Zitron Kokonille, sillä haastekisassa oli tarkoitus saada aikaan yhdestä kerästä/vyyhdistä nimenomaan aikuiselle sopiva vaate tai asuste - tämä Woolista neulottu sopii paremmin lapsen päähän. Mallia on tosin varsin helppo muokata erilaisille langoille ja puikoille sopivaksi, kunhan vain ymmärtää mallin yksinkertaisen periaatteen.


Tämä nimenomainen vihreä Urbaani turbaani on koristeltu 201 ideaa pieniin ja suuriin virkkaustöihin -kirjan "daalia"-mallilla jämälangoista virkatulla kukalla. Pipo lähtee 6-vuotislahjaksi ystäväni tyttärelle elokuussa.


Esikoisen pää on kasvanut niihin mittoihin, että hänelle käy samat pipot kuin minulle. Niinpä eräänä päivänä huomasin, että meillä on vain yksi ohut pyöräilykypärän alle sopiva pipo, jonka esikoinen itseoikeutetusti sai ottaa käyttöönsä. Paleltuani yhden lyhyen pyörämatkan ilman pipoa päätin vääntää vaikka väkisin jonkinlaisen päänsuojan itsellenikin.Naapurilta saatu musta Novita Tennessee -kerä oli jo pari-kolme kertaa käynyt melkein valmiina pipona, mutta joutunut puretuksi takaisin kerälle. Tällä kertaa päätin saattaa projektin katkeraan loppuun saakka. Syntyi 3 o, 2 n -joustinneulepipo 3 mm puikolla ja 120 silmukalla; päälakikavennuksista tein tuollaiset vähintäänkin omituisesti vinkuroivat. Lankaa kului tähän todella syvään pipoon 65 g - ja se tuli jo testattua oikein toimivaksi pyöräilykypärän aluspipoksi. Eiköhän tätä tule muutenkin pidettyä puistoillessa, sillä ihan mitä tahansa en raaski pihahommissa ja lasten kanssa ulkoillessa käyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti