maanantai 9. helmikuuta 2009

Ompeluseuroissa ja naapurissa


Reilu viikko sitten kokoonnuimme jälleen ompeluseuroihin. Lankojen, työvälineiden ja kirjallisuuden hipeltelyn sekä kahvinjuonnin ohella ehdimme tehdä erinäisiä vaihtokauppoja.



Oma lankakokoelmani kasvoi näillä "poistolangoilla", Seiskaveikan ja Nallen ohella siis myös erillä Regia Silkiä (punainen), Wetterhoff Sofiaa (okrankeltainen) ja Online -sukkalankaa (kirjava). Sukkalankalaatikkoni alkaakin pikkuhiljaa olla täynnä, joten pitänee polkaista sukkatehdas taas käyntiin. Tänä vuonna lähtötilanne (toivottavasti syksyllä alkavaan) Sukkasatoonkin on siis luultavasti vallan erilainen kuin viime syksynä.



Sain myös ihkaensimmäiset silmukka- ja kerrosmerkkini, jotka kaikki ovat Tikrunmamin käsialaa (ja joista yksi silmukka- ja yksi kerrosmerkki olivat jo kuvaushetkellä kiinni neuleessa). Tykkään kovasti, kaikki ovat sopivasti erilaisia eli erilaisiin töihin ja mielialoihin. Elämä ja etenkin käsityöt ovat taas asteen verran hauskempia näiden helmitöiden saavuttua taloon.



Minulle siirtyivät väliaikaisesti myös nämä herkkukankaat, tosin pelkästään työstettäviksi kasseiksi. Näiden kankaiden ompelulla kolmeksi kassiksi lunastan niin silmukkamerkit kuin tukun tämän- ja viimekertaisessa ompeluseurasessiossa saatuja lankoja. Eläköön vaihdantatalous!


Parasta antia ompeluseuroissa on kuitenkin ollut samanhenkinen seura, jota ilman elämä olisi kovin paljon köyhempää.


P.S. Kävin taas taannoin naapurissakin. Sinne jäi noutoa odottamaan niin Tennesseestä neulottu palmikkopaita (tekijälleen liian pieni, minulle juuri sopiva, joten tekijä luopui neuleesta lankojen hinnalla) kuin kassillinen tilkkuja ja muutama Mambo-kerä. Eikä siinä vielä kaikki, kainalooni lykättiin myös sekalainen seurakunta mainioita käsityölehtiä:



Eihän tässä voi kuin huokailla ja toivoa lisää (käsityö)tunteja vuorokausiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti