maanantai 23. helmikuuta 2009

Epäonnistuneet jämä-Pomatomusit


Tarvitsin yösäärystimet. Olen nimittäin taipuvainen kärsimään levottomista jaloista, jos säärillä on vähänkin vilpoista - ja parinkin pyjamani housunlahkeet tahtovat aina hilautua kohti polvia. Yövillasukkieni varret eivät ole olleet riittävän pitkät vastaamaan säärenlämmitystarpeeseen, joten säärystimet kuullostivat rationaaliselta ratkaisulta pulmaan.


Yritin aloitella erinäisiä säärystimiä paristakin eri langasta, kunnes muistin vaihdossa Tikrunmamilta saadun ONline Supersocke -pätkärääkin. En tunnetusti ole kirjavien lankojen suurin ystävä, mutta kyseisen langan värimaailma oli miellyttävä ja arvelin sen olevan mukavaa yösäärystinlaatua. Koska perusribbiä on tylsä jyystää, päätin kokeilla Pomatomus-sukkien mallineuletta 2,5 mm puikoilla (langan ohjeellinen puikkokoko taisi olla 3,25 mm).


Päästyäni pari mallikertaa varressa huomasin oikeastaan pitäväni siitä, miten langan värit asettuivat suhteessa mallineuleeseen. Niinpä vaihdoin lennosta suunnitelmaa ja päätinkin tehdä sukat. Paha vain, että kesken terän tajusin langan loppuvan kesken, olihan saamani kerä vajaa. Paluuta ei enää ollut, joten arvelin yksivärisen Nalle-kärjen olevan siedettävä ratkaisu.Hyvä ajatus karahti lopullisesti kiville siinä vaiheessa, kun Supersocke loppui vielä aikaisemmin toisessa sukassa - sen saattaa havaita helposti myös kuvassa katsomalla kuvioneuleen osuutta valkoisesta osasta. Sitä paitsi alkuperäinen kantapää on omaan jalkaani aivan liian syvä. Olen aikaisemminkin huomannut omaavani joko kauttaaltaan pienen tai ainakin matalan kantapään. Niinpä nämäkin sukat valuvat kantapäästä. Seuraavan kerran vähennän ainakin neljä kerrosta kantalapun korkeudesta. Lähinnä pyhäinhäväistykseksi kääntyneen sukkaprojektin kruunaa kärkikavennukset, jotka muunnoksista huolimatta (tein kavennukset joka kerroksella sen jälkeen, kun silmukoita oli jäljellä puolet alkuperäisestä määrästä) jättivät toivomisen varaa istuvuuden suhteen. No jaa, ehkäpä näistä tuli myös kauttaaltaan liian isot sukat. Puhumattakaan siitä, että valkeat kärjet ovat oikeastaan aika rumat. Empiiristen kokemusten mukaan toimivat kuitenkin oivallisesti yökäytössä.


Pidän Pomatomus-mallista todella paljon. Minulla olisi varastossa ihanaista lohtulankaa, Araucanía Ranco Solidia, täydellisiä Pomatomuksia varten. En kuitenkaan ole vieläkään varma, mitä kaikkea täydellisyyteen tarvittaisiin matalamman kantalapun ja vielä jollain tapaa erilaisen kärkikavennustyylin lisäksi. Harkita sietäisi ainakin puikkokoon pienentämistä edelleen - tämä tarkoittaisi käytännössä 2 mm puikkoja, sillä välikokoja en satu omistamaan.


Koskahan uskaltaisi vihdoin keriä Araucanían.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti