maanantai 10. kesäkuuta 2019

Yksi pysyy kuitenkin

Yksi pysyy kuitenkin -malli sai alkusysäyksensä lintukuviosta, jonka löysin Ristipistoja-kirjasesta. Kukkilinnuissa on jotakin hyvin perinteistä, joten halusin mallin olevan muiltakin osin sellainen. Perinteisen vastapainoksi malli on kirjoitettu neulottavaksi varpaista aloittaen ja siinä on ns. Fleegle heel. Yhtä hyvin tämän sukkamallin voi neuloa varresta varpaisiin täsmälleen samaa kantapääohjetta käyttäen (toki silloin kantapään ulkonäkö on erilainen) tai siihen voi vaihtaa haluamansa kantapään.Oman malliparini neuloin Lanitium ex Machinan Basic Sockista väreissä Perla (vaaleanharmaa) ja Radioactive Swamp (sammalenvihreä) sekä Louhittaren Luolan Väinämöisestä värissä Joulu (joulunpunainen) ja valkoisesta DROPS Fabelista.
Testineulojani ihastuttavat vihreät sukat ovat suurimmaksi osaksi Louhittaren Luolan Väinämöistä värissä Salonki, kirjoneuleraidan langat ovat Regia 4-fädigiä.

Tämän mallin kuvat kuuluvat omien suosikkieni joukkoon kirjassa. Kuvausmiljöö henkii samaa tunnelmaa kuin sukat, ja kuvissa säilyy tietty jännite ja mielenkiinto hyvin seesteisestä asettelusta huolimatta. Olen nöyrän kiitollinen paitsi kuvaajalle, myös Johanna Ylistölle hänen pettämättömästä silmästään neuleohjeeseen soveltuvan kuvan asettelun suunnittelussa ja toteutuksessa.

Yksi pysyy kuitenkin on mielestäni niitä kirjan malleja, jotka toimivat myös yksivärisenä, mikäli kirjoneule ei innosta. Tai jos kukkilinnut ja sydämet ovat liian romanttisia, voi ihan hyvin neuloa varren yläosaan pelkästään kapean ruudukkokuvion.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti