lauantai 15. kesäkuuta 2019

Täältä sinne

Täältä sinne -mallissa ei ole oikeastaan mitään ihmeellistä, se on kertakaikkisen tavallinen kirjoneulesukka. Itse ohjeessa on kaikenlaista pientä säätöä, että kuvio kohdistuu symmetrisesti suhteessa kantalappuun ja kärkeen joka koossa, ja että kerroksen vaihtumiskohta pysyy kaavion vaihtumiskohdassa, mutta noin muuten varresta varpaisiin neulottava malli, jossa on ranskalainen kantapää - eihän sen tavanompaisempaa oikein olekaan.



Kirjan kanteen valikoidussa kuvassa on kuitenkin jotain hyvin puhuttelevaa. Siihen tiivistyy koko Tuhansien villasukkien maa -kirjan ydin: tarina, jossa sukkamalli, sen nimi ja kuva nivoutuvat yhteen. Ei ole sattumaa, miksi tämän mallin nimi on Täältä sinne, ja sen vuoksi olen erityisen tyytyväinen, että juuri tämä malli päätyi kannen kuvaan.




Testineulojani monivärinen toteutus on osoitus siitä, miten täydellisesti saman mallin tunnelma muuttuu värivalinnoilla. Oli kerrassaan huikea huomata, miten testineulojani luki ajatuksiani ja toteutti juuri sen värienvaihtovision, jota olin itsekin paperille hahmotellut ennen päätymistä klassiseen harmaa-harmaa -kombinaatioon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti