torstai 20. kesäkuuta 2019

Merivesi lainehtii

HUOMIO! Kirjan ensimmäisessä painoksessa B-kaavioiden mallikertatoisto on virheellisesti rajattu kerroksille 2-10, kun sen pitäisi olla (kuten tekstissä sanotaan) kerrokset 3-10.

Tämä keskipaksuille sukkalangoille suunniteltu sukkamalli sai alkunsa pienestä kirjoneulekuviosta ja jämälangoista. Jostain syystä mallisukkien harmaa kirjoneulekuvio toi mieleen pohjalaiset helavyöt, ja kun siniseen osaan lähti muodostumaan veden pintaväreitä, alkoi päässäni soida vastustamattomasti Elastisen ja Lauri Tähkän Lempo-kappale.Malli on kaikin puolin perinteinen, se neulotaan varresta varpaisiin ja kantapää on ranskalainen. Mallineuleet ovat vain neljän silmukan levyisiä, joten skaalaamismahdollisuudet ovat vallan loputtomat. Oma aikomukseni on neuloa tämä joskus malliparin Tukuwool Sockin sijaan ohuista sukkalangoista.

Testineulojani värivalinnat ovat suoraan kanervanummelta:Näistä kahdesta malliparista minun neulomani eli nuo ensimmäisen kuvan sukat lähtevät mukaan Jyväskylän Neulefestareille, jossa niitä voi käydä hypistelemässä Titityyssä. Tai niin on ainakin tarkoitus, toivottavasti muistan pakata mukaan mukavan pinon Tuhansien villasukkien maa -kirjan mallisukkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti