sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Simppelisti Savon väreissä

Kuopukseni aloitti viime syksynä aktiivisemman salibandyharrastuksen paikallisessa seurassa. Se toi tietysti mukanaan velvoitteita myös vanhemmille, erityisesti kotiturnauksiin liittyen. Mies kävi toimitsijakoulutuksen, ja minä lupasin neuloskella arpajaispalkintoja. Ensimmäinen valmistunut täsmäprojekti oli maakunnan ja seuran väreissä neulotut sukat.


Päätin neuloa reilusti aikuisten kokoa olevat sukat - ja kyllähän 10-vuotiaiden poikienkin jalan koko alkaa ainakin osalla ihan kiitettävissä mitoissa (oman jälkikasvuni kengänkoko lienee tällä hetkellä noin 39-40). Suunnittelin helpon mallin, johon saisin kulutettua orpona lankavarastossani makaillutta auringonkeltaista Lang Yarnsin Jawollia. Sukat on neulottu sillä perinteisellä 72 silmukalla ja mustat, Novitan Venlasta neulotut osuudet ovat samaa 2 o, 1 n -joustinneuletta kuin sukansuukin. Lopulliseksi kooksi taisi muodostua noin 40-41.


Tässäpä myös käyttämäni helppo kirjoneulekuvio kaaviona muidenkin iloksi. Koska näitä pieniä kirjoneulekaavioita syntyy aina silloin tällöin, eikä kaikkien ympärille viitsi todellakaan koostaa kokonaista sukkamallia, ajattelin jossain vaiheessa luoda Ravelryyn mallisivun, jossa olisi pelkkiä pikkukaavioita sisältävä tiedosto. Sieltä olisi neulojien helppo selailla eri silmukkamäärillä jaollisia olevia kuvioita omiin projekteihinsa ja toisaalta minä voisin linkata omat sekalaiset säätöni yhteen ainokaiseen mallisivuun. Tällä hetkellä olen liittänyt kunkin kaavion omaan projektiini, mutta sieltä niitä harva löytää. Josko sitä sähköisen tiedoston myötä raatsisi itsekin luopua ainakin osasta epämääräisiä ruutupaperipiirroksia, jotka nyt viereksivät suunnittelukansion välissä...


6 kommenttia:

 1. Nätit sukat! (: Onpa kiva keltainen...

  VastaaPoista
 2. Tosi kivat! Oon muuten tekemässä Suomi100-vauvansukkia Kaikuja Karjalasta kuvioinnilla, koska se neljän silmukan kuvio sopii niin hyvin pieniinkin sukkiin. Ja voipa olla että tästä tulee seuraavien vauvansukkien kuviointi!

  VastaaPoista
 3. Hienot sukat! Ajatus pikkukaavioita sisältävästä tiedostosta Ravelryssa on erittäin hyvä. Olen tässä juuri etsisekellyt sopivia pikkukaavioita ja aika rasittavaa availla kymmenä sukkaohjeita Ravelryssa.

  VastaaPoista
 4. Huh huh, tuo palkinto ei olekaan mikään pohjastakäristynyt kuivakakku! :D

  VastaaPoista
 5. Onpa kaunis keltainen <3 Hyvä idea tuo pikkumallien yhteen kokoaminen, kannatetaan!

  VastaaPoista