tiistai 10. tammikuuta 2017

Talvipuutarhassa

Minusta tuntuu, että vuosi 2017 on hyvä sukkavuosi. Sitä ainakin ennustaa vuoden ensimmäisenä päivänä aloitettu ja tänään pingottimilta valmiina otettu kirjoneulesukkapari, Talvipuutarha-sukat. Koska mallissa on vain yksi koko, päädyin kokeilemaan sitä Novitan Venla fingering -langoista: jos sukista tulisi liian isot, voisin siirtää kantapään aloitusta (s.o. kiilan aloitusta) tarvitun kerrosmäärän myöhemmäksi ja neuloa sitten itselleni sopivankokoiset ihanuuslangoista.


Vaan miten kävikään: neuletiheyteni oli ohjetiheyttä suurempi, joten sukista tuli suoraan ohjeen mukaan tehtynä itselleni riittävän sopivat - ja ah, niin kertakaikkisen kauniit! Yllättäen tuo ns. strong heel -kantapäämalli istuukin jalkaani hyvin näin kirjoneuleisena, kun se yksivärisenä toteutuksena on yleensä liian avara.


Tavoistani poiketen en tehnyt malliin juuri mitään muutoksia, vain kärkeen neuloin yhden lisäkavennuskerroksen ja kolmen puikon päättelyn sijaan silmukoin kärjen valkoisella. Ihmeen pehmoiset ovat nämä, ja sen verran reilumman kokoiset, että tuntuu, kuin ei olisi lainkaan sukkia jalassa. Ja ne värit, harmaa-valkoinen on tähän malliin ihan ykkönen. Taidan olla ihan vähän rakastunut!

Sukat jäivätkin lyhyen (kolmen kuvan mittaisen) kuvaussession myötä jalkoihin. Onpahan mielenkiintoista nähdä, miten Venla kestää käyttöä ja pesua. Ainakin sen neuletuntuma on aivan toista luokkaa kuin Novitan aikaisemmissa fingering-langoisssa eli Tico Ticossa ja Pikkusiskossa. Tällä hetkellä Venla taitaakin olla omassa hintaluokassaan (paikallisessa Halpa-Hallissa 5,20 € / 100 g) parhaasta päästä kokeilemiani. Harmi, että värivalikoima on suppea, mutta toisaalta onnekseni kaikki viisi väriä ovat omaan makuuni ihan ok. Toivoa sopii, että Venla on muutakin kuin lyhytaikainen kausilanka, sillä olisihan se mukava saada tällaista asiallista ja edullista peruslankaa marketin hyllyltä jatkossakin.

P.S. Vuosi 2017 tulee olemaan myös suunnittelumielessä aikamoinen sukkavuosi: julkaisujonossa on tällä hetkellä 6 sukkamallia, eikä se luultavasti vielä siihen jää, sillä päässä tuntuu pyörivän uusiakin ideoita, puhumattakaan siitä, että yhdestä viime vuoden mallistakin on vielä ohje kokonaan aloittamatta. Ihan hullua, sanon minä, ellei suorastaan mielenvikaista.

10 kommenttia:

 1. Oijoi, todella kauniit! Täytyypä kokeilla riittäisikö itsellä kärsivällisyys näiden tekemiseen :)

  VastaaPoista
 2. Kauniit! Täytyypä käydä noutamassa vähän tuota Venlaa, nyt kun itse totutellut itseni ohuiseen lankaan... Pikkusisko oli kivaa, ehkä tämäkin?

  VastaaPoista
 3. Thank you for introducing this beautiful sock pattern! I hope I can knit this socks without understanding finnish.

  VastaaPoista
 4. Ihanat sukat! Ja kiitos Venlan arviosta, joka taitaa ohjata ostopäätöstäni...

  VastaaPoista
 5. On aivan ihanat sukat! Tuo värityskin on niin hieno!

  VastaaPoista
 6. Hitsi että onki kauniit sukat! Ja hyvät väri!
  Kiva vuosi tulossa! :)

  VastaaPoista
 7. Kauniit sukat! Harmi että ohje on vain yhdessä koossa. Kiitos Venla-arvioista, tämä on hyvä pitää mielessä kun tarvitsee täydentää sukkalankavarastoja.

  VastaaPoista
 8. Tosi upeat! Pitäisikin testata tuota Venlaa joskus.

  VastaaPoista