sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Tanssi mun kanssa

Tour-de-Sock käynnistyi perinteiseen tapaan 1. päivä kesäkuuta, tällä kertaa 15.30 Suomen aikaa. Vaikka tänä vuonna joukkueessa olenkin, en kättäni säästääkseni kisaa tosissani. Alun perin ajattelin, etten välttämättä neulo edes yhtään mallia ohjeen mukaan, mutta kun ensimmäisen etapin malliksi paljastui Adrienne Fongin Twists & Turns ja kisafiiliskin oli päässyt hiipimään puseroon, tartuin Kraft Hand-Dyedin BFL Sockiin värissä Amber sekä vaikiopukkooni, Hiya Hiyan 1,75-milliseen teräspyöröön ja ryhdyin hissun kissun neulomispuuhiin.


Malli oli helppo perussukka varresta varpaisiin, ja pitsimallikerran oppi nopeasti ulkoa. Valitsin työn alle M-koon (66 aloitussilmukkaa) toiveissani saada aikaiseksi vähän reilummat sukat lahjalaatikkoon, mutta niin vain onnistuin tekemään kerrankin omaan jalkaan juuri sopivat. Lankaa kului vaa'an mukaan 68 g.


Ainoa pikku jekku sukissa on kantapään jälkeinen kiila, jossa on puolikas mallikerta mallineuletta. Amber on huikean hieno lämmin, hieman murrettu keltainen, suorastaan sulaa kultaa, ja se toimi hienosti yhteen tämän sukkamallin kanssa. Neuloin sukat työn ja muun normaalielämän ohessa noin kolmessa vuorokaudessa, mikä riitti niukin naukin sadan parhaan joukkoon. Yhtään nopeammin ei olisi tällaista yksiväristä mallia kannattanutkaan neuloa, sen verran pari pidempää sessiota kävi oikeaan käteen. Onneksi rannekanavaoireet pysyvät kurissa maltillisella harrastamisella ja säännöllisellä venyttelyllä. Ja onneksi ranne tuntuu kestävän kirjoneuletta ongelmitta, joten voin melko huoletta jatkaa kaksiväristen neulomusten parissa!

1 kommentti:

  1. Voi kuinka upean värinen lanka sulla on näissä! Keltainen on jotenkin kummasti hiipimässä repertuaariini. Vaarallista.
    Aikamoista tahtia sinä nämä tälläviisiin 'rauhallisestikin' neuloit. Kyllä touria vaan on niin kiva seurata vuodesta toiseen ja ihailla suomalaisten tahtia.

    VastaaPoista