sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Kihnulaisesta perinnelapasesta sukiksi

Näemmä olen ottanut tavaksi levätä Tour-de-Sockin etappien välillä neulomalla kirjoneulesukkia. Anopin sukkien jälkeen otin työn alle retriitistä vaihtamani raidoittuvan Stepin sekä helmenharmaan Lang Jawoll Superwashin aikomuksenani kokeilla, miten raitalanka taipuu kirjoneuleen pohjaväriksi. Kirjoneulekuvioksi valikoitui taannoin Adlibriksen alesta ostamastani Suuresta kinnaskirjasta kihnulainen perinnemalli.


Perinteisillä spekseillä mentiin varresta varpaisiin: yksiväriset osiot 1,75-millisillä ja kirjoneule 2,25-millisillä pyöröpuikoilla. Kuvion leveys ja tavoiteltu sukkien koko määritti silmukkamääräksi 76, joten istutin sukan suuhun 3 o, 1 n -joustimen. Kantapää on se sama iänikuinen vahvistettu ranskalainen, pin stripe -kiila on jalkapohjan puolella ja kärjessä on nauhakavennus. Raidoitus muodostui juuri sellaiseksi kuin se sattui tulemaan.

Kirjoneulekuvio on riittävän suuri erottuakseen raidallisesta pohjasta, mutta ei minusta vieläkään mitään raitalangan suurta ystävää tullut. Sukat menevät metsänhoitoyhdistyksen huippuhyvälle (naispuoliselle) ammattilaiselle, joka on auttanut meitä kaupunkilaistolloja lastemme ukiltaan lahjana saaman pienen metsäpalstan metsänhoitosuunnitelman teossa ja toimeenpanossa. Toki hän saa työstään palkkaa, mutta kyllä minä niin kiitin miestäni, joka tämän sukkalahjan ideoi ja vielä suoraan kysyi yhteyshenkilömme kengänkoonkin! Toivottavasti sukat ovat mieluiset, ainakin niille luulisi tulevan paljon ulkotöitäkin tekevällä käyttöä.

2 kommenttia:

  1. Hienot kuviot. Kyllä metsäalan ammattilainen osaa varmasti arvostaa lämmintä lahjaa.

    VastaaPoista
  2. Kauniit sukat saa mhy:n ihminen. Olen seurannut sivusta tuota Touria, enkä voi kuin hämmästellä neulomistahtia - varsinkin kun välissä "lepää" neulomalla tällaisia.

    VastaaPoista