lauantai 18. kesäkuuta 2016

Anoppini mun

Minulla on erinomaisen mainio anoppi, joka arvostaa hänelle neulomiani sukkia niin, että muistaa kehua niiden käyttämisen ylellisyyttä lähes joka kerta tavatessamme. Niinpä olen päättänyt neuloa hänelle joka vuosi vähintään yhdet sukat. Tänä vuonna hankin sopivat langat huhtikuussa savolaisesta retriitistä: Kraft Hand-Dyedin BFL Sockia väreissä Black Mamba ja Phantom. Toukokuun lopulla Tour-de-Sockin alkua odotellessa selailin Fair Islen neulemallit -kirjaa ja sommittelin yhdestä kirjoneulemallikuviosta jonkinlaisen karkeahkon mallisuunnitelman.


Sukat on neulottu vakiopuikoilla ja 76 silmukalla varresta varpaisiin. Sukansuussa on 3 o, 1 n -joustinta, varressa sama mallikuvio etu- ja takapuolella. Kantapää on vahvistettu ranskalainen ja kärjessä on nauhakavennus. Eli jälleen kerran sitä samaa peruskauraa, jota neulon mielelläni autopilotilla.


Jalkapohjaan piirtelin vähän yksinkertaisemman kuvioinnin ja vaihteeksi pin stripe -kiilat tuli tehtyä perinteisesti sukan sivuihin. Lankoja sain kulumaan kokoluokan 40-41 sukkiin yhteensä vajaat 90 g - tummaa pohjaväriä noin 60 g ja vaaleaa kuvioväriä vajaat 30 g.

Ensialkuun pelkäsin, että kuviointi olisi kovin vaarinkalsarimaista, mutta loppujen lopuksi olen varsin tyytyväinen kokonaisuuteen. Sukista tuli aivan anoppini oloiset niin kuvioinniltaan kuin väreiltään - ja Kraftin BFL Sockhan nyt on kertakaikkisen rakastettavaa neulottavaa. Nähtäväksi jää, minkä sortin kiitosryöpyn saan näistä sukista, jahka ne anopille tässä joskus annan.

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Eeei kai sentään... perussukathan nämä on, ja kuviokin helpohko kopsata ruutupaperille noiden kuvien perusteella :D.

   Poista
 2. Jälleen kerran aivan upeat sukat. Kirjoneule on minulle yksi hankalimmista tekniikoista, joten en mitenkään pysty suhtautumaan näihin peruskaurana! :)

  VastaaPoista
 3. Kylläpä tuli kauniit sukat, luulenpa kehuja satelevan aika paljon!

  VastaaPoista
 4. Sun perussukka näyttää olevan vähän eri kaliiperia kuin mulla :D
  Mut mullon myös hirmu ihana anoppi, joten ehkä neulaisen hälle omat perussukkani. Hän on mulle aikanaan niin monet sukat värkännyt, että nyt taitaa olla aika antaa jotain takaspäin.

  VastaaPoista
 5. Kyllä on komeat! Varsinkin pinstripet on miun mieleen, ite olisin varmaan neulonut sillä koko pohjan :D

  VastaaPoista