keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Yksinkertaisesti kaunista

Joskus yksinkertainen on se kaikkein paras valinta. Niin kuin esimerkiksi ihan tavallinen sileä perussukkamalli silloin, kun käytössä on tukku ihanaakin ihanamman värisiä sukkalankajämiä. Näillä spekseillä syntyivät ihanaakin ihanammat randomraitasukat ihan minulle itselleni.


Sukat on neulottu 64 silmukalla ja 1,75 mm puikoilla varresta varpaisiin, kantapää on tuttuakin tutumpi vahvistettu ranskalainen ja kärjessä sädekavennus, joka on edelleen oma suosikkini sileissä perussukissa. Sukkiin on käytetty jämänöttösiä muutamien metrien pätkistä isompiin palleroihin, joita pätkin fiiliksen mukaan pienempiin eriin, ja langat on yhdistetty Russian joinilla neulomisen edetessä. Useimmat nöttöset sain kulutettua kokonaan loppuun, vain paria-kolmea lankaa jäi vielä tähteeksi.

Rakastan näitä sukkia, en vähiten aivan hävyttömän ihanien värien vuoksi. Tarinoita sukat sisältävät lähes yhtä monta kuin eri lankojakin: tuon langan ostin retriitin kirppispöydästä ja neuloin siitä kälylle Oi Ihana Toukokuu -sukat; tuosta toisesta neuloin Tour-de-Sockilla ne sukat, jotka voittivat etappinsa kauneusäänestyksen; tuolla langalla neuloin ensimmäisen kerran kaksiväristä palmikkopatenttia ja noista kolmesta neuloin Sock Madness -sukkia; on Ullan kansikuvaäänestyksen voitosta saatua palkintolankaa, on lankoja sukkalankavaihdoista, on lankaa, josta on neulottu oman sukkamallin mallisukat ja niin edelleen.

Joskus harvoin neuloja on täydellisen tyytyväinen. Niin kuin minä nyt.

9 kommenttia:

 1. On syytäkin olla tyytyäinen, sillä nämä ovat todella kauniit. Raitasukat menee vaan pilalle turhilla pitsikuvioilla, näin on parhautta ♥

  VastaaPoista
 2. Olipas positiivinen postaus ja mahtavat raitasukat!

  VastaaPoista
 3. On ne kyllä hyvän väriset. (: Sietää ollakin tyytyväinen.

  VastaaPoista
 4. Muistot ja materiaalin tarkka hyödyntäminen tekevät noista _aidot_ räsymattosukat! Värit on kyllä herkulliset.

  VastaaPoista
 5. Aivan ihanat <3 ja muistot tekee niistä vielä ihanammat!

  VastaaPoista
 6. Uh, miten ihanat värit! Minäkin olisin erittäin tyytyväinen!

  VastaaPoista
 7. Ihanat tarinasukat mielettömistä väreistä. Aivan luksusta <3

  VastaaPoista
 8. Olet aivan uskomattoman taitava kaikessa neulomuksissasi.

  t. Tanja

  VastaaPoista