keskiviikko 26. elokuuta 2015

Kiehkuralapaset

Niitä jämälankakirjoneuleita taas, tällä kertaa Kiehkuralapaset. Mallista käytin tosin vain kämmenselän kakkosversiokaaviota; rannekkeen, kämmenen ja peukalon kiiloineen suunnittelin itse. Lankoina käytin Lorna's Laces Shepherd Sockia värissä Christmas at Downton Abbey sekä luonnonvalkoista Novitan Bambinoa.


Rannekkeen neuloin kaksinkertaiseksi väliaikaisen aloituksen ja sileän neuleen keskellä olevan nurjan kerroksen avulla. Yksivärisen rannekkeen neuloin 1,75 mm puikoilla ja kirjoneuleosuudet 2,25-millisillä.


Peukalokiila on pari silmukkaa kämmenen puolella ja siinä on jonkinlainen kiehkurakuvio toisella puolella, sisäpuolella on vinoruudukkoa. Kämmeneen halusin tuollaista vähän vahvistettua vinoruudukkoa.


On se kumma, että sellainen löysäilijä kuin minä pystyy neulomaan kirjoneuleesta varsin napakkaa, niinpä näistä lapasista tuli todella naftin kokoiset. Lankavalinnatkaan eivät ehkä olleet parhaat mahdolliset, yksivärinen pohjaväri olisi tehnyt paremmin oikeutta kiehkuroille, nyt kokonaisilme on aika levoton. No, eiköhän nämäkin lapaset jollekulle kelpaa, minun kannaltani oleellisinta oli, että Bambino kului muutamaa metriä vaille loppuun ja Shepherd Sockiakin jäi enää kohtuullisen pieni jämä. Yhteensä lankoja kului inasen vajaa 70 g.

2 kommenttia:

  1. Kauniit lapaset! Miulle positiivinen fiilis mistä vaan kaukaisestikin Downton Abbeyhin liittyvästä, joten nää on siksikin upeat ;)

    VastaaPoista
  2. Nää sun kirjoneuletyöt on kyllä aina niin uskomattomia! Tosi hienot nämäkin. Tuo peukalokiila on erityisen upea :-)

    VastaaPoista