keskiviikko 12. elokuuta 2015

Harhapoluilla

Tämän vuoden Tour-de-Sock on jo päättynyt, mutta minä sain viimeisen etapin sukat valmiiksi vasta hiljattain. Tai ehkä on parempi puhua kuudennen etapin inspiroimista sukista, sillä omaa versiotani tuskin tunnistaa alkuperäiseksi, sen verran harhauduin reitiltä piirtelemällä omia kuvioita ja tekemällä muitakin muutoksia malliin. Alkuperäinen mallihan oli Nordic Stripes, jonka kirjoneulekuviot eivät oikein innostaneet ja jälkikäteen tehty kantapääkin tökki vastaan. Ankaran tuhertelun ja sukkalankajämien penkomisen sekä satunnaisten neulontasessioiden jälkeen sain kuitenkin valmiiksi omanlaiseni kirjoneuleraitasukat.


Kyllä, olen tylsä ja ennalta-arvattava erityisesti värivalintojeni suhteen. Tummin, hieman kirjava lanka on Cascade Heritage Paintsia värissä Indian Summer, siis samaa, jota käytin toisena lankana Tourin kakkosetapin toisessa silmäsukkaparissa. Luonnonvalkoinen on Roosa Nauha -sukkalankaa, vihreänkirjava Kirjo-Pirkkaa ja yksiväriset vihreät Katia Laine Nylonia (varren kapeat raidat) ja Lanitium ex Machinan Basic Sockia värissä Radioactive Swamp (terän leveät raidat). Yksiväriset osuudet neuloin 1,75 mm puikoilla ja kirjoneuleraidat 2,25-millisillä, kuten lähes aina.Sukat on neulottu varresta varpaisiin, niissä on vahvistettu kantalappu ja pyöreä käännös, kiilakavennukset on piilotettu jalkapohjaan, jottei näkyville jäävä kirjoneulekuvio sotkeennu suotta. Kärjessä on tavallinen nauhakavennus.

Itsekkäästi totean, että näistä tuli kyllä paljon kauniimmat kuin alkuperäinen malli. Ja itselleni toki liian isot, kuinkas muuten, joten lipaston lahjoitussukkalaatikko sai taas kerran lisää täytettä. Eikä kai tarvitsisi ääneen sanoakaan itsestäänselvyyttä, mutta sanon kuitenkin: kyllä jämälankakirjoneuleraitasukkien neulominen soittelee sulosointuja sieluni näppäimillä! Miksi siis tehdä muuta, kun voi neuloa kirjoneuleasusteita...


4 kommenttia:

 1. Ehdottomasti kauniimmat kuin alkuperäinen malli! Värit ovat täysin myös minun mieleeni :)

  VastaaPoista
 2. Todella kauniit ja harmoniset!

  VastaaPoista
 3. Oih, sä oot kyllä mielettömän taitava!

  VastaaPoista
 4. Ihanat! Paljon kivemmat kuin alkuperäisessä mallissa.

  VastaaPoista