maanantai 26. tammikuuta 2015

Radioactive Swamp meets Pit Railway Socks

The Canadian Crazy Train -testiohjeiden suolana ja sokerina sekä kruununjalokivenä oli Cynthia Levyn Pit Railway Socks. Koska palmikkomalli näytti lähtökohtaisestikin erittäin houkuttelevalta, päätin ottaa rohkeasti käyttöön yhden kauneimmista langoistani, Lanitium ex Machinan Basic Sockin värissä Radioactive Swamp. Parempaa valintaa en olisi voinut tehdä, sukista tuli aivan järisyttävän upeat.


Neuloin sukat lempipuikoillani, Hiya Hiyan 1,75-millisillä ja 80-senttisillä teräspyöröpuikoilla. Ohje oli käytännössä virheetön ja hyvin laadittu, ainoat tekemäni muutokset olivat puhtaasti makuasioita: neuloin kärkikavennustenkin aikana sileää nurjaa sileän oikean sijaan ja tein yhdet palmikonkierrot ennen kantapäätä peilikuviksi oikeassa ja vasemmassa sukassa.


Varren takaosassa kulkee sama palmikkokuvio kuin etuosassakin. Kantapää on vahvistettu hollantilainen, mikä epäilytti minua aluksi, olenhan pyöreän eli ranskalaisen kantapään suuri ystävä, mutta yllättävän hyvin mallin mukainen laatikkokantapääkin asettuu jalkaani. Koska neulekokemus oli kokonaisuudessaan suorastaan autuaallinen, suunnittelen neulovani tällä samalla mallilla toisetkin sukat, eri värisenä toki. Niihin taidan tehdä vielä muutoksen tuohon kantapäähän, niin aletaan olla lähellä täydellisiä sukkia.

Nämä sukat istuvat jalkoihini niin kuin vain juuri oikean kokoiset ja -muotoiset villasukat voivat, niinpä päätin pitää ne ihan itselläni - ja myös käyttää niitä pelkän ihailun ja silittelyn sijaan. Tällaisten kokemusten vuoksi minä elän neulomiselle: tämä on sitä syvää ja intohimoista villasukkarakkautta!

7 kommenttia: