sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Maisemia Kanadan vuorilta

Jätin suosiolla yhden kirjoneulemallin testaamatta The Canadian Crazy Train -kisaohjeista ihan silkasta mukavuudenhalusta: mallissa olisi ollut hurjan pitkiä lankajuoksuja, eikä se ollut omaan silmääni kovin kauniskaan. Sen sijaan toinen kirjoneulemalli, Sonja Launspachin Mountain Scenery Socks houkutteli värikkyydellään: se oli mitä parhain mahdollisuus sommitella jotakin moninaisista jämälangoistani.


Valitsin "pääväriksi" tummanruskean Regian, jolla neuloin varrensuun joustimen, kantapään, kärjen, eri kirjoneuleosuuksien väliset ohuet raidat sekä muutamat yksityiskohdat itse kirjoneuleeseenkin. Vaihdoin varren ja terän kirjoneuleosuuksien paikkoja toiseen sukkaan, ja lopputulos olikin hauskan värikäs, lämmin ja kotoisa. Erityisesti pidin vihreä-ruskeakirjavan Kirjo-Pirkan ja luonnonvalkoisen Fabelin yhdistelmästä, kuinkas muuten. Yksiväriset osuudet neuloin perinteiseen tyyliini 1,75 mm puikoilla ja kirjoneuleosuudet 2,25 mm puikoilla.


Alkuperäisen mallin jalkapohjakuvio oli mielestäni niin sekava ja olisi vaatinut välillä pitkiäkin langankuljetuksia, että päätin tylysti muokata koko jalkapohjan uusiksi. Vihreä-ruskea-valkoisessa osuudessa yritin tavoitella alkuperäisen mallin henkeä, mutta muuten menin helpomman kautta.

Sukista tuli kotoisan värikkäät ja mukavat, joten ne saattavat jäädä lopulta omaan käyttööni. Näiden myötä mieleen jäi myös kytemään ajatus toisten vastaavien monenkirjavien jämälankakirjoneulesukkien neulomisesta ja kenties suunnittelustakin, tosin sitä odotellessa ei kannattane henkeään pidätellä.

6 kommenttia:

 1. Kivan värikkäät! Mikään ei ole kirjoneuleessa niin tympeetä kun liian pitkät langan juoksut...

  VastaaPoista
 2. WAUDE MITEN IHANAT. Kauniit värit.

  Minäkin innostuin neulomaan kirjoneuletta. Kurkkaa
  http://enkulinkasityot.blogspot.fi/2015/01/kirjoneulesukat-voimasukiksi-susannalle.html

  VastaaPoista
 3. Upeaa värikkyyttä! Kirjoneuleosiot sopivat silti hyvin yhteen ja etenkin vihreän ja valkoisen liitto on kaunis.

  VastaaPoista
 4. Kahdet kirjoneulesukat tuskaisesti tumpuloineena en voi kuin ihailla muiden aikaansaannoksia! UPEAT!!

  VastaaPoista
 5. Aivan ihanat sukat! Kirjoneulesukkia en olekaan tehnyt pitkään aikaan. Pitäisköhän nyt kokeilla, jos tulis puoliksikin noin kauniit, niin olisin tyytyväinen!

  VastaaPoista