torstai 3. heinäkuuta 2014

Elämän värit

Vihreä edustaa minulle elämää, keltainen puolestaan elämää ylläpitävää aurinkoa. Voisiko symboliarvoltaan parempia värejä ollakaan sytomyssyihin ja vauvapipoihin.


Kuvan Cleome Hat on neulottu oliivinvihreästä Novita Tennesseestä 2,75 mm puikolla ja 88 silmukalla, lankaa kului 55 g. Malli on helppo ja nopea, ja silmukkamäärää on helppo vaihdella langan ja puikkojen paksuuden mukaan, sillä mallikerta on vain 8 silmukan levyinen. Englanninkielisiä ohjeita pelkääville kerrottakoon, että ohjeessa on hyvä ja yhdessä kuvien kanssa helposti ymmärrettävä kaavio, joka riittää vallan mainiosti pipon neulomiseen, vaikkei muusta ohjeesta ymmärtäisi sanaakaan.


Neulovan ystävän lahjoittamasta Katia Caprista syntyi 2,25 mm puikolla ja 120 silmukalla sytomyssy, jossa on alareunassa Oi Ihana Toukokuu -sukistani tuttua mallineuletta. Hetken aikaa harkitsin, olisinko kirjoittanut tästä ihan ohjeenkin, mutta kuka tahansa voi kyllä helposti istuttaa sukkaohjeessa olevan mallineuleen mihin tahansa silmukkamäärältään kuudella jaolliseen peruspipoon.


Samaista Katia Capria oli toinenkin vihreä kerä, josta neulottuun sytomyssyyn otin pitsi-ideaa Erika Knightin kirjasta lace & eyelet stitches. Oma variaationi tosin on niin paljon muuttunut alkuperäisestä, ettei sitä juuri tunnista kirjan mallineuleeksi. Lopputulos ei ole ihan omaan makuuni, mutta jospa joku siitä tykkäisi.

Raitojakin on taas pudonnut puikoilta parin pipon verran.


Vauvapipon vihreä on edellisistä sytomyssyistä jäänyttä Katia Capria yhdistettynä saman merkin keltaiseen lankaan. Sytomyssyn vaaleankeltainen ja oranssi ovat retriittilahjoituksia, ja alunperin ajattelin, että ne ovat ihan liian ohuita neulottaviksi. Vaan kun hoksasin neuloa langat kaksinkertaisina, niistä tuli yhdessä ihanan pehmoinen raitamyssy.

4 kommenttia: