maanantai 7. heinäkuuta 2014

Tour-de-Sock: neljäs etappi

Sukkakisa on kääntymässä loppupuolelle. Neljännen etapin ohje julkaistiin ajankohtana, jolloin olimme mökillä parin ystäväperheen kanssa, enkä siten pitänyt kiirettä aloituksella. Vilkaistessani viimein Dazzle them from behind -ohjetta olin ehkä hieman pettynyt mallin yksinkertaiseen yleisilmeeseen. Nirkkoreunus oli alkuun tuskastuttavan hidasta nyhertämistä ja mukaan ottamani läpikuultavat harmaat koon 8/0 tsekkiläiset siemenhelmet hukkuivat harmaakirjavaan Sukka-Puffaan, joten viime aikoina vallalla ollut käsityöplääh ei ainakaan helpottanut. Pikkuhiljaa kuitenkin neuloskelin eteenpäin mökkeilyn ja mökkivieraiden kanssa seurustelun lomassa. Kotiin tultua innostuin jo vähän enemmän, ja lopulta sain sukat valmiiksi noin 52 tuntia ohjeen julkaisun jälkeen.


Sukissa on siis nirkkoreunus ja helmiä sisältävä pitsi-/palmikkokuviointi varren takaosassa, etuosassa on pelkkää joustinneuletta. Aika tarkkaan saa todellakin katsoa, että minun sukistani helmet erottaa, mutta siellä ne ovat, kaikki 128 kappaletta. Kantapään jälkeiset kavennukset on sijoitettu jalkapohjaan, mikä sopii ihan hyvin oman jalkani anatomialle.


Sukkien kuvaaminen omissa jaloissa on aika haasteellista puuhaa. Näidenkin kuvien vuoksi hiippailin talomme vieressä olevassa leikkipuistossa mitä mielenkiintoisimmissa asennoissa. Lopulta parhaimmiksi osoittautuivat kuvat, jotka on otettu hiekkalaatikon reunalla.

Kaikista neulomisen aikaisista tunnelmista huolimatta olen alkanut pitää näistä sukista yllättävänkin paljon. Neuloin sukat 1,75 mm puikoilla, ja koska neuloin varsin maltillisella tahdilla, jälki oli kohtuullisen napakkaa. Niinpä sukat ovat aivan täydellisen kokoiset itselleni, ja harmaahan on uusin lempivärini. Jokohan nämä sukat olisivat sellaiset, jotka todellakin pidän itse, kolmen ensimmäisen etapin sukat kun venähtivät kastelun ja kuosittelun jälkeen enemmän tai vähemmän turhan väljiksi omaan makuuni.

Laiskanpulskean neulomistahdin vuoksi sijoitukseni neljännellä etapilla oli vasta 28, mikä ei ole aivan huono sekään. Rahkeissa kyllä riittäisi parempaankin, jos vaan innostus heräisi horroksestaan. Sitä ja 10. päivää odotellessa...

3 kommenttia: