keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Lämpöö ja valoo

Tammikuun lopulla, keskellä paukkuvia pakkasia, päätin vihdoinkin tarttua kahelineulojien tammikuun suureen asustehaasteeseen neuloa jotakin asustetta erityisen lämpimällä tekniikalla. Alunperin olin suunnitellut onteloneuletta, mutta päädyin lopulta huovuttamaan tumppuja viime kesänä Tallinnasta hankkimastani hahtuvalangasta. Hahtuva oli poikkeuksellisesti melko paksua, joten neuloin sen yksisäikeisenä. Alku oli takkuista, oikeaa puikkokokoa ja aloitussilmukkamäärää ei tahtonut löytyä ja purin kertaalleen muutamankin aloituksen. Lopulta päädyin neulomaan tumput 3,5 mm puikolla ja vain 32 silmukalla aloittaen.


Ensimmäisenä hahtuvakiekko luovutti väriliukua yllä olevan kuvan vasemman käden lapaseen ja sen jälkeen alla olevan kuvan vasempaan. Kun yritin kikkailla selvästi eriparisille lapasille pareja, päädyin lopulta purkamaan yhden kokonaisen lapasen ja yhden aloituksen ihan väärän värisinä. Lopulta sain jokseenkin mieleisen lopputuloksen molempiin pareihin. Huovutus vaati kaksi kierrosta 40 asteen peruspyykin mukana, että lopputulos oli sekä riittävän tiivis että riittävän pieni.


Tämä lapaspari on minusta ihan selvästi pari, vaikka tumput eri värisiä ovatkin. Nämä ovat ihan kuin esikoiseni suosikkisukat, ja esikoisen käyttöön nämä päätyivätkin. Ylemmän kuvan tumput menevät lasten serkkutytölle, jonka edelliset huovutetut tumput ovat ehtineet hajota peukalohangasta. Ja värithän ovat talven monokromaattisuuteen silkkaa lämpöä ja valoa!

Nämä hahtuvaprojektit ovat kyllä koukuttavia. Päättelylanganpäistä olen huovuttanut lisää pieniä huopapalloja, ja varsinainen jämälankakin meni heti tuoreeltaan työn alle. Hyvä niin, tuleepahan varsin nopeasti lisää tilaa lankalaatikoihin, jotka ovat viime aikoina uhanneet ratketa liitoksistaan erinäisten kirpputoriostosten vuoksi...

3 kommenttia:

  1. Nämä todellakin ovat lämpöö ja valoo! Tosi upeat.

    VastaaPoista
  2. Herkullisen värisiä lapasia =)Kuin aurinko!

    VastaaPoista
  3. Ovatpa todellakin lämpöö ja valoo! Slurps, miten herkulliset!

    VastaaPoista