lauantai 8. helmikuuta 2014

Ollaan enkeleitä toisillemme

Luovan hulluuden vastapainoksi olen yrittänyt neuloskella välillä jotakin pientä myös hyväntekeväisyystarkoituksessa. Olen elänyt monella tapaa etuoikeutettua elämää, ja mitä vanhemmaksi tulen, sitä voimakkaampi tuntuu olevan tarpeeni jakaa omasta hyvästäni niille, joita elämä on tavalla tai toisella kolhinut.


Tammikuun huivineulonnasta, josta kirjoittelen enemmän joskus myöhemmin, jäi yli yhteensä noin 50 g keltaista ja tummanvihreää Novita Floricaa. Ensin neuloin aikuisen kokoisen myssyn: aloitin 104 silmukalla ja muistaakseni 2,75 mm puikolla, jonka vaihdoin mahdollisesti 3,25 mm puikkoon aina oikein -reunan jälkeen. Kun reilusti pitkästä myssystä jäi jäljelle vielä yli kymmenen grammaa lankoja, päätin kokeilla, tulisiko niistä vielä pikkuinen vauvamyssy. Sen neuloin päälaelta aloittaen 2,25 mm puikolla niin, että lisäsin silmukoita joka toinen kerros kahdeksassa kohdassa, kunnes silmukoita oli 72. Vauvanukelle kokeillessani myssy oli mittasuhteiltaan varsin passeli, eikä lankoja jäänyt kuin muutama metri jäljelle. Aikuisten myssyn kohde on vielä avoin, vauvamyssy menee luonnollisesti paikallisen sairaalan vauvateholle.


Kahelineulojien oman neulontakisan yksi haasteista oli sommitella ja soveltaa annettu palmikkokuvio johonkin asusteeseen. Minä päätin istuttaa sen paremman idean puutteessa sytomyssyyn. Langaksi valikoitui jonkin kirpputoriostoksen mukana tullut ohuehko mysteeripuuvilla, jota neuloskelin 2 mm puikolla; silmukoita myssyyn loin 128. Alkuun jälki näytti aika kammottavalle, mutta huuhtelu ja kuivaus teki tehtävänsä ja myssystä tuli yllättävänkin kiva.


Kirpputorilta oli tullut haalittua myös pari-kolme kerää oranssia The Cotton Garden Violaa, josta neuloin kaksinkertaisena ties monennenko Vertigon. Tällä kertaa päätin kokeilla, mikä olisi lopputulos, jos neuloisin pari sektoria raidallisena. Raitalangaksi päätyi vaihdokkina minulle saapuneen keltaisen puuvillalangan jämät. En ole lopputuloksesta itse aivan vakuuttunut, mutta eiköhän tällekin käyttäjä ajan kanssa löydy.

Näiden myssyjen myötä toivon, että saan polkaistua kunnolla käyntiin hyvän tekemisen moottorin. Onneksi luova yritys ja erehdys tuottaa melko paljon jämiä, jotka sopivat mukavasti vaikkapa myssyneulontaan.

7 kommenttia:

 1. Kiva tuo oranssi myssy. Miten osatakin noin hienosti poimia nuo silmukat? Mun edellinen kommentti tais lentää johonkin, mutta Kiitos neuvosta. Sukista tuli ihan kivat. Ilman sua en ois ymmärtänyt mallista mitään.

  VastaaPoista
 2. Todella tyylikkäitä myssyjä!

  VastaaPoista
 3. Kauniita myssyjä.
  Itsekin olen viime vuosina huomannut, että halu hyväntekeväisyyteen on mielessäni entistä useammin. Ikäkö sen tekee vai mikä...

  VastaaPoista
 4. Onpa hienoja myssyjä kaikki :)

  VastaaPoista
 5. Oletpa taas hienoja päänlämmittimiä neulonut. Kerta kaikkiaan. Tuo oranssikeltainen on kyllä näin kevään korvalla (ainakin säiden puolesta!) ihastuttavin, sillä se on kuin auringonpaiste itse!

  VastaaPoista