tiistai 5. helmikuuta 2013

"Must on tullu ompeluhullu..."

Otsikko kertoo kaiken. Jos ei kerro, kertokoot seuraavat kuvat.


Projektipussi, sukka- tai huivikokoa. Vihreää pellavaa, sisällä kirpparilta ostettua Marimekon Anemone-kangasta. Jämälankapöllö, nyörit DROPS Muskatia.Toinen projektipussi, muuten samat speksit, paitsi vuori ylijäämää keittiön verhosta.Kolmas projektipussi, jossa edellisten pussien vihreään pellavaan on yhdistetty kukkakuosista tukevaa kangasta, joka on joko puuvillaa tai puuvilla-pellavasekoitetta. Kankaiden asettelun määritteli kuosikangas, jota oli juuri noin kapeaa soiroa metritolkulla. Vuori tummanruskeaa pellavaa, nyörit Novita Bambua. Eikä muuten pöllöä lainkaan, pelkkä tuotemerkki vain.Neljäs projektipussi on jonkinverran isompi, tähän voisi mahtua ohuempi vaateneulekin. Päällys ruskeaa, vuori valko-ruskea-oranssia pellavaa, pöllö jämälangoista ja nyörit DROPS Safrania.


Viides projektipussi jälleen sukka- tai huivikokoa. Päällinen Tiinan verhoa, vuori ylijäämää omasta keittiön verhosta. Jämälankapöllö, nyörit DROPS Safrania.


Kuudes pussukka lähes samoin speksein kuin edellinen, vain vuori on samaa verhokangasta kuin päällinen, tosin yksivärisestä ruskeasta kohdasta. Tässä pussissa on muuten pöllö toisellakin puolella.

Osa pussukoista meni vaihtokauppoina lankoihin tai neulontatarvikkeisiin, loput ompelin silkasta pakkomielteestä. Tai oikeastaan ensin virkkasin pöllöjä jämälangoista hullunkiilto silmissä, sen jälkeen pöllöparvi lennähti melkein itsestään sortumaisillaan olevan kangaskasani päälle (sen kasan, joka ei mahdu mihinkään laatikkoon tai kaappiin, ja joka sisältää potentiaalisimmat pussukkakankaat). Jo nyt voin tunnustaa, että ei tässä vielä kaikki, ei pöllöistä eikä pussukoista.

"Ennen uskoin älyn voittoon, oli tapanani lueskella filosofiaa aamunkoittoon..."

6 kommenttia: