maanantai 3. joulukuuta 2012

Sekalaisia sytomyssyjä

Kävin marraskuun puolivälissä viemässä viimeisimmän satsin tekemiäni sytomyssyjä syöpäosastolle. Siinä erässä olivat myös nämä kolme päähinettä.


Vertigo on jo ennestään tuttu malli, tämä ruskea versio on neulottu kaksinkertaisesta, kälyn kirpparilta pelastamasta Novita Bambusta. Yhä vain pidän tästä mallista ja harkitsen, pitäisikö tehdä jonkinlainen Vertigo-variaatio itsellekin ihan vain kokeeksi.


Kaksivärisen pipon vaaleanpunainen on luultavasti Sandesin Duettia, violetti on puolestaan DROPS Muskatia. Neuloin pipon päälaelta alkaen sillä ajatuksella, että neulon Duettin loppuun ja mietin sitten, miten ratkaisen reunuksen kohtalon. Minun silmääni lopputulos on ihan siedettävä, vaikkei kumpikaan väri ole varsinaisesti omaan makuuni.


Kolmas hattu on saanut inspiraationsa Excess-myssystä, vaikkakin oma versioni poikkeaa alkuperäisestä aikalailla. Tämä minun tekemäni on neulottu Novita Tiinasta päälaelta aloittaen, aina oikein -sektori on vain kahdeksasosan myssyn leveydestä. Reunusta varten kavensin kahdeksan silmukkaa, että sain myssyyn vähän enemmän muotoa.

Viedessäni myssyt syöpäosaston ja infuusiopoliklinikan yhteiselle ilmoittautumisluukulle toimistosihteeri kysyi, enkö olekin tuonut myssyjä myös aikaisemmin. Todentotta, hän oli varmasti työvuorossa silloin toukokuun lopulla, kun poikkesin samoissa merkeissä osastolla ensimmäisen kerran. Tuntui mukavalle kun muistettiin, vaan vielä tärkeämpää oli kuulla, että myssyjä otetaan edelleen kiitollisena vastaan ja niille löytyy varmasti käyttäjiä.

6 kommenttia:

 1. Olet ihana esimerkki siitä, kuinka sytomyssyjä voi tehdä itse ja viedä henkilökohtasesti osastoille.

  Teet arvokasta työtä ja kädenjälkesi on kaunista.:)

  VastaaPoista
 2. Nättejä myssyjä! Olisipa ihanaa, jos joku näiden myssyjen nykyisistä omistajista sattuisi piipahtamaan blogissasi. Myssyjä arvostetaan varmasti hurjasti, onneksi jaksat neuloa niitä. :)

  VastaaPoista
 3. Minulle tuli mieleen, että saikohan lasteni isomummo jonkun sinun neulomasi sytomyssyn, kun hän oli hoidettavana KYS:ssä vuosi sitten. Mummo ei valitettavasti parantunut... Pitänee kysyä anopilta, ovatko myssyt tallessa.
  Kauniita myssyjä!

  VastaaPoista