sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Joulumielellä

Alunperin päätin, etten lähetä tänä vuonna yhtään joulukorttia, vaan laitan nekin vähäiset postimerkkirahat johonkin mukavaan keräykseen. Hyvin nopeasti hoksasin, että pitäisihän minulla kuitenkin olla muutama kortti, edes lasten opettajille ja hoitajille. Tietäähän sen, miten siinä kävi: virkkasin kaiken jäljellä olleen valkoisen langan kuusenkoristehiutaleiksi ja tulin näin tehneeksi nekin kortit, joita ei ollut alunperin tarkoitus.


Lanka on merseroitua Francis-puuvillaa, josta olen aikaisemmin neulonut kolme huivia, ja jota nyt virkkasin muistaakseni 1,5 mm koukulla. Jämä riitti 19 lumihiutaleeseen, joista noin puolet on Chain loop snowflake (vasemmalla) ja puolet Open chain loop snowflake (oikealla) -mallilla virkattuja. Molemmat ilmaisohjeet löytyvät samalta sivulta. Varastostani löytyi sopivasti alelaarista haalimaani sinistä askartelupahvia, joka saa luvan kuvastaa tummenevaa taivasta. Taakse printtasin pätkän Minna Lasasen Joululaulusta:

Hiljaa leijaa maahan hiutaleet
kimmeltäen matkallaan.
Hiljaa loistaa valot kynttilöiden
ne luovat joulun tunnelman.

Minulla ei ollut myöskään tarkoitus tehdä tänä vuonna yhtään joululahjaa käsin. Päätin korttien riittävän opettajille ja hoitajille, muille aikuisille en ole enää vuosiin lahjoja antanutkaan. Tänä vuonna sovimme myös ystäväni kanssa, että jätämme toistemme lasten lahjomisen väliin lahjastressiä vähentääksemme. Mutta sitten törmäsin villalankalaatikkoni pohjalla nököttävään orpokerään liukuvärjättyä villalankaa (luultavasti virolaista), joka ihan itse kertoi, minkälainen lahja siitä tulisi aivan tietylle ystäväperheelle, jolta usein saamme joulumuistamisena piparkakkutalon.


Syntyi kolme Ten Stitch Blanket -mallilla neulottua, kevyesti huovutettua pannulappua. Patalaput on neulottu 2,5 mm puikolla ja huovutettu 40 asteen pikapesussa froteepyyhkeen kanssa, ja ne painavat vain 20 g kappaleelta. Huovutus teki lappusista keveydestään huolimatta tiiviit, joten eivätköhän ne asiansa aja.

Itselleni joulu merkitsee nimenomaan antamisen iloa. Vaikka osallistun läpi vuoden erilaisiin hyväntekeväisyystempauksiin, joulun lähestyminen saa minut ajattelemaan erityisesti vähävaraisia lapsiperheitä. Tänä vuonna oma panokseni heidän hyväkseen oli tosin varsin vaatimaton, vain yksi lahja Joulupuu-keräykseen.


Neuloin pakettiin lahjoituksena saamastani Novita Isoveli -langasta tupsullisen Vertigo-myssyn ja ostin sen kaveriksi Roope-sedän joulu -kirjan. Ehkäpä joku pieni alakoululainen ilahtuu saadessaan nämä huomenna. Toivottavasti ensi vuonna jaksan taas panostaa enemmän myös näihin joulukeräyksiin.

Näiden pienten jouluvalmisteluideni myötä toivotan blogini lukijoille levollista joulunaikaa!


7 kommenttia:

 1. Kauniita joulumuistamisia kaikki! Erityisihanat nuo vihreät pannulaput.
  Rauhallista joulua sinulle!

  VastaaPoista
 2. Kauniita joulumuistamisia ja hyviä ideoita vinkiksi myös :) Mukavaa joulua!

  VastaaPoista
 3. Ihania jouluvalmisteluita!
  Tunnelmallista Joulua! ♥

  VastaaPoista
 4. Leppoisaa joulunaikaa sinullekin!

  VastaaPoista
 5. Hyvää ja Rauhallista Joulua Sinulle!

  VastaaPoista
 6. Kauniita joulumuistamisia olet taas tehnyt!
  Rauhaisaa joulua Sinullekin!

  VastaaPoista