torstai 29. marraskuuta 2012

Harmaata aina oikein

Käly huolehti taannoin kirpputorilta mukaansa pari kerää harmaata Novitan Mamboa, joista minä lupasin neuloa hänen tyttärelleen myssyn. Vertigo-huumassani pyöräytin aavistuksen pidemmän ja jyrkemmin päälaelta kaventuvan version. Kaveriksi päätin tehdä wham bam thank you lamb! -kaulurin.


Pahoittelen surkeaa kuvaa, mutta Vertigo on tässä blogissa jo aikaisemmin nähty, ja wham bam -kauluri on pelkkä suorakaiteen muotoinen aina oikein -neulottu kaistale, joka on ommeltu osittain päistään yhteen niin, että siihen jää taitettuna hauska kulma. Vähän tuo kaulurin asettelu vaatii kokeilemista, mutta eiköhän se asiansa ainakin aja. Tyyliltään nämä kaksi asustetta sopivat minusta joka tapauksessa mainiosti yhteen.

Setti on neulottu 5 mm puikolla ja kuten arvata saattaa, kaksi kerää ei olisi riittänyt koko settiin. Onneksi on Ravelry, jonka kautta löytyi omista jämistään pientä korvausta vastaan mielellään eroon halunnut kanssaneuloja. Saadut jämät olivat kyllä samaa lankaa ja samaa värinumeroa kuin kirppari-Mambo, mutta laatu oli aivan erilaista, paljon karheampaa ja vähän eri väristäkin, joten raidoitin kaulurin suosiolla kahden kerroksen välein. Eipä sitä raidoitusta huomaa, toivottavasti karheampi lanka ei myöskään kutita kaulalla.

Saaja halusi myssyynsä tupsun, mutta koska kaksi ensimmäistä omaa yritelmääni jäivät kovin pieniksi, päätin antaa loput langanjämistä tytölle itselleen, jotta hän saa tehdä niistä haluamansa kokoisen tupsun. Toivottavasti mallivalinta ei ollut liian tylsä 9-vuotiaalle tytölle - ainahan asusteita voi piristää värikkäillä irtokoristeilla, jos perusharmaa sellaisenaan oikein nappaa.

1 kommentti:

  1. Yksinkertaisen sievää. Tämän päivän teinit haluavat mustaa ja harmaata, jota voivat piristää sitten väreillä. Onnistunut setti!

    VastaaPoista